Notxr

Uzman
Selamünaleyküm herkese.
Elimde 16 GB kapasiteli bir SanDisk Ultra SD kart var. İçindeki verileri defalarca silmeme rağmen, kartı çıkarıp taktığımda tüm veriler olduğu gibi geri geliyor. Kartı hiçbir şekilde biçimlendiremedim, hep "Windows unable to complete format" yazıyor. Rufus ile ISO yazdırmayı ve birkaç disk kurtarma yazılımlarını denedim ama sonuç nafile. Bunu çözmek mümkün müdür?

1776591960453.webp

Üstte temsili görseli var.

Selamünaleyküm herkese.
Elimde 16 GB kapasiteli bir SanDisk Ultra SD kart var. İçindeki verileri defalarca silmeme rağmen, kartı çıkarıp taktığımda tüm veriler olduğu gibi geri geliyor. Kartı hiçbir şekilde biçimlendiremedim, hep "Windows unable to Complete format" yazıyor. Rufus ile ISO yazdırmayı ve birkaç disk kurtarma yazılımlarını denedim ama sonuç nafile. Bunu çözmek mümkün müdür?

Eki Görüntüle 241882

Üstte temsili görseli var.

Kartın kenarında kilit pimi var mı? Locked konumunda biçimlendirme yapamazsın.

Hafıza kartları ve USB bellekler arızalanınca salt okunur moda geçerler. Muhtemelen sizin cihaza da böyle olmuş.

Galiba ama çözme yolu var mı salt-okunur olduğunu düşündüm ama en son forumlara sorayım dedim.

Hafıza kartları ve USB bellekler arızalanınca salt okunur moda geçerler. Muhtemelen sizin cihaza da böyle olmuş.

Chkdsk sonucu:

Dosya Ekleri

• Capture.webp
    Capture.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 30
  • Capture2.webp
    Capture2.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 27
0 derken neyi kastettiniz?

Bir de diski ext4 değil FAT32 yapacağım 4 GB'den büyük dosya atmayacağım için.
dd if=/dev/zero of=/dev/sdX
0 ile doldurur.
mkfs.ext4 /dev/sdX
ext4 yapar.
Ext4 yaparken bir hata verirse kart ölü mü değil mi anlarsınız.
Sonrasında GParted'dan FAT32 yaparsınız.