Sansüronline FTTB fiber vs Turknet VDSL

Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba, az önce Superonline FTTB fiber altyapıdan Turknet VDSL hatta geçiş yaptım. Her iki testte de SQM açık ve ince ayarlanmış hali.

Turknet:

Sansüronline:

FTTC kutusu bodrumda olduğu için 100 Mbps alabiliyorum. Tabii SQM ile biraz kıstım, şu an stabil olarak 80 Mbps kullanıyorum. Superonline SQM yapmasam bile daireme 80 Mbps getiriyordu; yani benim için bir şey değişmedi, sadece ping değerlerim daha güzel oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turknet'den şaşma yeğenim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Test yaparken kullandığınız router ve modem ne?

Medion E11201 dizüstü bilgisayarda OpenWrt x86 kurulu. Onun LAN portundan TP-Link Archer AX23'e (Access Point olarak) gidiyor, oradan da odama, 1000 Mbps'lik bir switch'e ethernet kablosu geliyor.
WAN ve DSL kablosu nereye bağlı diye sormak istemiştim. İki testte de aynı cihazı mı kullandınız anlamak amacıyla.

WAN ve DSL kablosu nereye bağlı diye sormak istemiştim. İki testte de aynı cihazı mı kullandınız anlamak amacıyla.

Sansüronline fiber olduğu için WAN kablosu direkt OpenWrt'ye geliyor ama Turknet'te TD-W9970V3 bridge modda DSL'i Ethernet sinyaline çevirip OpenWrt'ye veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…