Sapphire Pulse B850M anakart alınır mı?

furkansama

Üyecik
Arkadaşlar merhaba. Bir hazır sistem satın alacağım. Sistemde anakart olarak ASUS Prime B650M-R kullanılmış. İşlemci olarak 9700X bulunuyor. Anakartı Sapphire Pulse B850M ile değiştirmeli miyim? Sapphire anakartlar nasıldır? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Piyasaya yeni girmiş bir kart çok fazla geri bildirim yok ama 9700X işlemci ve 6000 CL30 EXPO RAM kombosuyla ilgili genel bir şikâyet göremedim forumlarda. Aradaki fiyat farkı çok değil ise ben B850 alırdım şahsen sonuçta daha üst modeli.

Yabancı kaynaklarda da herhangi bir inceleme geri bildirim yok o yüzden tercih edip etmeme konusunda çekincem var. RAM olarak 6400MHz CL32 2x16 GB EXPO RAM kullanacağım.

Yabancı kaynaklarda da herhangi bir inceleme geri bildirim yok o yüzden tercih edip etmeme konusunda çekincem var. RAM olarak 6400MHz CL32 2x16 GB EXPO RAM kullanacağım.

Sorun çıkaracağını düşünmüyorum ama tabii ki kesin konuşmak zor teknoloji şans işi bir yerde benim şahsi fikrim arada çok fiyat farkı yoksa B850'den yana olurdu. Kart yeni olabilir ama sonuçta temel standartlara göre üretilmiştir BIOS konusunda da aşırı olumsuz geri bildirim görmedim işin ilginci.

B650M-R ile arasında 2370 TL fiyat farkı var. Faz sayısı daha yüksek, gen5 ve daha güncel bir anakart. Ancak sorun çıkarır mı bilemiyorum. Ayrıca bir sorum daha olacak. 9700X ile 6400MHz CL32 2x16 EXPO RAM ile kullanacağım. Herhangi bir sorun çıkarır mı?

Ne yaptığını bilirsen çıkartmaz... 9700X için B650M-R kalabilir bu arada, B850'nin senin adına ekstra bir katkısı olmaz. B650M-K, B850M-K özelleştirmesi varsa çok daha mantıklı. Hazır sistemci arkadaşlara da not bırakın, BIOS ayarlarını yapıp saatlerce test ettiklerini söylüyorlar. Akabinde forumlara açılan konuların ardı arkası kesilmiyor. BIOS güncellenip 6000 CL30 ayarlansın modüller... 6400 almanın tek amacı Hynix olması, her türlü 6000 ayarlaman lazım. Üzeri için uğraşman gerekir, silikon veremiyor AM5'te. Kısaca anlatmak gerekirse bellek frekansını bellek kontrolcü frekansına eşlemen lazım, 6400'de bunu yapamazsın direkt olarak. Her işlemci veremez...

Hayır değiştirme ASUS çok çok daha iyi.

Sistemi Sinerji üzerinden satın alacağım büyük ihtimalle. 2x16 6400MHz CL32 RAM kullanılmış ve başka bir seçenek yok. Siparişi oluşturduktan sonra not kısmına BIOS güncellenip frekans değerini 6000MHz CL30 yapmalarını ileteceğim doğru mudur hocam?

Evet. 6400 EXPO haliyle bırakmasınlar. Dahili grafik de kapatılması lazım, onu kendin de kapatırsın ya da iletirsin aynı şekilde. Önemli olan 6000 ayarlanması, 6400 uygun değil normal kullanıcıya. 6400 CL32 Hynix olduğu için tercih edilir sadece. 6400 vereceğinin garantisi yok memory controller 1:1 modda. Düz EXPO açarsa sorun çıkmaz ama performans çok düşer, 6000 ayarlanırsa alman gerekeni alırsın. Bu adım önemli o yüzden.

Anakart Sapphire ne idüğü belirsiz, manuel ayarlanırsa sorun olmaz gibi ama aksiyona bence gerek yok. 9700X için katkısı da olmaz.

Bu dediğiniz ayarları sinerji yapmazsa ben kendim yapabilir miyim hocam? Zor bir ayar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…