Sapphire Pulse RX 7900 XTX %10 kullanımda 60 derece olması normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan troken
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    sapphire
İlk olarak BIOS ayarlarını sıfırlayın ve videoda gösterildiği şekilde yapın. Hatta BIOS güncellemesi falan varsa aradan çıkarın.

Sonra DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve tekrar yükleyin. Herhangi bir ayarı değiştirmeyin.

Ondan sonra yukarıda arkadaşların istediği testleri gerçekleştirin. Önce sorun olduğundan emin olalım. Kendinizi kart sorunlu diye şartlamadan ve boşuna kartı yollamadan önce emin olalım.

Boştaki sıcaklık ayrıca arka plandaki tarayıcı, Discord vb. uygulamalara göre de değişebilir. Veya attığınız görseldeki arkadaşın kasasının hava akışı daha iyidir. Kasa marka ve modelini de belirtin. Testi attığınız arkadaşın konusunu da atın, arkadaşın sistemi ile sizinkini kıyaslayalım.

BIOS en güncel sürüm zaten anakartım MSI X670E Carbon. Dün DDU yerine AMD Cleanup Utility ile kaldırıp geri yükledim düzelmedi.

BIOS en güncel sürüm zaten anakartım MSI X670E Carbon. Dün DDU yerine AMD Cleanup Utility ile kaldırıp geri yükledim düzelmedi.
Üst mesaji düzenledim. Rica etsem dediklerimi tekrar uygulayıp, testleri tekrar yapar mısın?

Ayrıca yukarıda belirttiğim gibi karşılaştırma yaptığın sistemin boştaki hali ile sendeki aynı olmayabilir. O forum konusunu da ayrıca istediğim kasa marka ve modeli ile birlikte paylaş. Atıyorum YT'dan 4K bir video izliyorsundur veya yayın. Bunlar GPU kullanıyorlar ve boştaki sıcaklığı artırıyorlar.

Dediğim gibi kartta sorun olduğundan emin olalım. Sorun varsa yolla. Şimdi yollarsın onlar bakım yapar ama bir şey değişmez. Yine buraya gelip aynı prosedürleri tekrarlamamız gerekir.

Benim kasam Lancool III. Arkadaşın konusu Sapphire Pulse RX7900XTX Kartım sorunlu mu?

Dediğiniz her şeyi yaptım hala değerler çok fazla.

Son düzenleme:
Kasalarınız da birbirine yakın.

Tekrarlıyorum şu mesajdaki BIOS ve ekran kartı sıfırlama, BIOS ayarlarını videodaki gibi yapma sonrası tekrar test eder misin?

Yazılımsal bir sorun yoksa kartı yollarsınız. Ayrıca BIOS dışında bağlantıda önerdiğim şekilde genel güncelleme kontrolü ve temizlik yapabilirsiniz. Atıyorum spesifik bir siteden film izliyorsundur. Site de senin üzerinden mining yapıyordur. Ama sisteme göre film izlemek sana boşta gibi gelebilir. Bu tarz durumları da iyi bir reklam engelleyici ile çözersin veya o siteyi kullanmazsın. Sitelerden kaynaklı sorunları da anlamak için SHIFT+ESC ile tarayıcı görev yöneticisine bakarsın.

Ayrıca virüs olma ihtimalini düşünerek bir tarama da yapabilirsin.

Bir de ısı değerleri 60 derecedeyken görev yöneticisinden GPU'ya göre sıralayıp ekran görüntüsü paylaşır mısın? Değerlerin doğru gözükebilmesi için GPU kullanan uygulama seçiliyken ekran görüntüsü al. Tarayıcılar mesela video izlerken, başka bir uygulamayı seçersen tüketimleri azalıyor.

Son düzenleme:
BIOS ayarlarımın hepsi ayarlı en güncel BIOS'dayım. DDU ile sürücüyü kaldırıp geri yükledim. Virüs yok. GPU değerleri ve Görev yöneticisi.

Gönderirken ne yazmalıyım hocam soruna dahil kağıda?
Boşta ısı değerlerinin, benzer kart kullananlara göre yüksek olduğunu belirtin. Diğer forumdaki konudaki bağlantıyı da belirtin.

Termal bakım yapman gerekiyor sadece macun kurumuş ya da pump-out olmuş olabilir. Kartta donanımsal olarak bir sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…