Koneko Toujou
Üstün
Kartın termal bakımını yapmam lazım. Her bir padi değiştirmeyi düşünüyorum. Linkteki 1 mm padi alıp her yere aynısını kullanacağım. Kalitesi vb. nasıldır?
Kalitesi iyi, sadece kalınlık konusunda emin olun yeter.
Bazı yerle 1 bazı yerler 0.75 ben hepsine 1 mm takmayı düşünüyorum.
Sapphire RX 580 Nitro+ için 1mm almıştım fakat kalın geldiği için Core ve heatsink birbirine temas etmiyordu. 0.75mm olması gerekiyormuş. Bu kalınlıkta pad bulmakta biraz zordu. O yüzden eski padlerini olduğu gibi bıraktım. Pad kalınlığını kesin belirledikten sonra alın.
Fabrikasyon öğrenin kesin olarak kalınlık önemli. Bunu da değil de Ultra versiyonu var siyah pad o çok daha iyi soğutur.
Dediğim gibi 1mm kalın geldiği için boşluk yapıyor. Bu yüzden çekirdekte soğutma sağlanmıyor. Risk almaya değmez, direkt Sapphire ile iletişime geçin ve kalınlığını öğrenin.Core için termal macun süreceğim. MOSFET'ler ve VRAM'ler soğusun yeterli.
Dediğim gibi 1mm kalın geldiği için boşluk yapıyor. Bu yüzden çekirdekte soğutma sağlanmıyor. Risk almaya değmez, direkt Sapphire ile iletişime geçin ve kalınlığını öğrenin.
Hayır iyi olmaz tabii ki de. Kalın olursa benim yaşadığım gibi boşluk yapar ve çekirdek soğutulamaz. İnce olursa VRAM pedi boşa düşer, bu sefer de VRAM'de boşluk oluşur ve soğutulamaz. Üreticinin belirttiği kalınlıkta ürün kullanmalısınız. Ayrıca 1mm pedi töpülemeyi denedim fakat sonuç alamadım.Kalın gelip nasıl boşluk yapabilir? Daha iyi olmaz mı?
Hayır iyi olmaz tabii ki de. Kalın olursa benim yaşadığım gibi boşluk yapar ve çekirdek soğutulamaz. İnce olursa VRAM pedi boşa düşer, bu sefer de VRAM'de boşluk oluşur ve soğutulamaz. Üreticinin belirttiği kalınlıkta ürün kullanmalısınız. Ayrıca 1mm pedi töpülemeyi denedim fakat sonuç alamadım.