Sapphire RX 9070 XT Pulse ekran kartının VRAM sıcaklığı 94 dereceye çıkıyor ve siyah ekran veriyor

DBT

Başarılı
Merhaba,

Sapphire RX 9070 XT Pulse kullanıyorum. Oyun oynarken VRAM (Memory Junction) sıcaklığı 94 dereceye kadar çıkıyor. Bu sırada bazen siyah ekran oluyor ve AMD sürücüsü hata veriyor.

94°C VRAM sıcaklığı bu kart için normal midir? Yoksa soğutma veya pad değişimi gibi bir şeyler yapmak mı gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değil. Kasanın içinde fotoğrafını atar mısın? Düzelene kadar kullanmaya devam etme bence.

Sorununuz yazılımsal olabilir eskiden AMD kullanan birisi olarak önceki kartlarda güncelleme ile böyle sorunların çözüldüğünü gördüm ancak kesin değil, farklı oyunlarda deneyebiliyorsaniz kartı zorlayın aşırı yüksek derecelere çıkıyorsa garantisi varsa servise yollayın. Ayrıca bu kartın sıcaklık problemleriyle ilgili çok şikayet var ve Sapphire cidden bence iyi bir firma değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Furmark ile test edip sonuçları paylaşır mısın?

FurMark test sonucunuzu bu konudaki sonuçlarla karşılaştırmak yararlı olacaktır tabii ortam sıcaklığı kasa kalitesi de yüksek etken aklınızda bulunsun.

Bellek frekansını kısıp deneyebilirsiniz. O zaman durum netleşiir.

Normal değil. Kasanın içinde fotoğrafını atar mısın? Düzelene kadar kullanmaya devam etme bence.
Kasa solarak Cooler Master HAF X kullanıyorum, GPU ve CPU ısı değerlerim iyi durumda. Kasa içi kablolama iyi denebilecek seviyede.

Sadece oyun oynarken değil, bilgisayar başında değilken siyah ekrana düşme sorunu yaşanıyor. Birebir aynı GPU yakın bir arkadaşımda daha var, onda da benzer ısı değerlerini gözlemledim.

Furmark ile test edip sonuçları paylaşır mısın?
Sonuç olarak tam olarak ne istediğinizi anlayamadım. Bunun yeterli olacağını düşünmüyorum ama yine de paylaşayım.
Furmark 1440p: https://gpuscore.top/furmark/show.php?id=1669184

GPU çekirdeği, CPU, bellekler ve SSD'ler ortalamanın altı sıcaklıklarda çalışıyor denebilir. Sadece VRAM'de ciddi bir ısınma durumu gözlemleniyor.

Bellek frekansını kısıp deneyebilirsiniz. O zaman durum netleşiir.
EXPO hazır ayarlarını kapattım, sorun devam ediyor.

Son düzenleme:

Bu kartın VRAM sıcaklığının yüksek olduğunu biliyorduk, ben özellikle VRAM sıcaklığı düşük olan kartları önerdim, öneriyorum.

Soruna gelirsek 105 dereceye kadar kapanma olmaması gerekiyor, güç sorunu olabilir, PSU modeli nedir?

Sistem bileşenlerimi aşağıda paylaştım. Bir kapanma durumu olmuyor ama siyah ekrana düşüyor. Birkaç dakika bekledikten sonra GPU hatası ile birlikte bilgisayar düzeliyor. Fakat yeniden başlatana kadar GPU görev yöneticisinde dahi görünmüyor.

PC Part Picker: https://pcpartpicker.com/user/dBerkeTurkmen/saved/#view=gq4n8d

@DBT, kastettiğim VRAM frekansı.
Deneyip güncelleyeceğim, dönüş için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…