Sapphire RX 9070 XT Pulse kullanıyorum. Oyun oynarken VRAM (Memory Junction) sıcaklığı 94 dereceye kadar çıkıyor. Bu sırada bazen siyah ekran oluyor ve AMD sürücüsü hata veriyor.
94°C VRAM sıcaklığı bu kart için normal midir? Yoksa soğutma veya pad değişimi gibi bir şeyler yapmak mı gerekir?
Sapphire RX 9070 XT Pulse kullanıyorum. Oyun oynarken VRAM (Memory Junction) sıcaklığı 94 dereceye kadar çıkıyor. Bu sırada bazen siyah ekran oluyor ve AMD sürücüsü hata veriyor.
94°C VRAM sıcaklığı bu kart için normal midir? Yoksa soğutma veya pad değişimi gibi bir şeyler yapmak mı gerekir?
Sorununuz yazılımsal olabilir eskiden AMD kullanan birisi olarak önceki kartlarda güncelleme ile böyle sorunların çözüldüğünü gördüm ancak kesin değil, farklı oyunlarda deneyebiliyorsaniz kartı zorlayın aşırı yüksek derecelere çıkıyorsa garantisi varsa servise yollayın. Ayrıca bu kartın sıcaklık problemleriyle ilgili çok şikayet var ve Sapphire cidden bence iyi bir firma değil.
FurMark test sonucunuzu bu konudaki sonuçlarla karşılaştırmak yararlı olacaktır tabii ortam sıcaklığı kasa kalitesi de yüksek etken aklınızda bulunsun.
Test şartları:
Bulunduğum ilçedeki hava sıcaklığı 27 derece.
Odamın camı tam açık ve odamda herhangi bir vantilatör/klima yok.
Karta herhangi bir overclock veya undervolt işlemi uygulanmamıştır.
Sorununuz yazılımsal olabilir eskiden AMD kullanan birisi olarak önce ki kartlar da güncelleme ile böyle sorunların çözüldüğünü gördüm ancak kesin değil, farklı oyunlar da deneyebiliyorsaniz kartı zorlayın aşırı yüksek derecelere çıkıyorsa garantisi varsa servise yollayın. Ayrıca bu kartın sıcaklık problemleriyle ilgili çok şikayet var ve Sapphire cidden bence iyi bir firma değil.
Sadece oyun oynarken değil, bilgisayar başında değilken siyah ekrana düşme sorunu yaşanıyor. Birebir aynı GPU yakın bir arkadaşımda daha var, onda da benzer ısı değerlerini gözlemledim.
FurMark test sonucunuzu bu konudaki sonuçlarla karşılaştırmak yararlı olacaktır tabii ortam sıcaklığı kasa kalitesi de yüksek etken aklınızda bulunsun.
Test şartları:
Bulunduğum ilçedeki hava sıcaklığı 27 derece.
Odamın camı tam açık ve odamda herhangi bir vantilatör/klima yok.
Karta herhangi bir overclock veya undervolt işlemi uygulanmamıştır.
Sistem bileşenlerimi aşağıda paylaştım. Bir kapanma durumu olmuyor ama siyah ekrana düşüyor. Birkaç dakika bekledikten sonra GPU hatası ile birlikte bilgisayar düzeliyor. Fakat yeniden başlatana kadar GPU görev yöneticisinde dahi görünmüyor.