alitoprak55

Uzman
Merhaba,

bu aralar konuştuğum kızla 3 yılın ardından bir kavga etmiştik. Ve kötü bir şekilde ayrılık yaşadık. Tabii aradan 1 2 ay geçti, bende duygusal boşluktayım bazen. Şarkı vesaire söylerken yükseliş yerine geldiğimde burnum kızarır gibi olup yanıyor sızlıyor. Eğer çok şiddetli ise gözlerim yaşarıyor. Hatta şöyle bir olay var, ben ne zaman son arzum adlı şarkının nakarat kısmına gelsem aynı olayı yaşıyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanları beklerim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

bu aralar konuştuğum kızla 3 yılın ardından bir kavga etmiştik. Ve kötü bir şekilde ayrılık yaşadık. Tabii aradan 1 2 ay geçti, bende duygusal boşluktayım bazen. Şarkı vesaire söylerken yükseliş yerine geldiğimde burnum kızarır gibi olup yanıyor sızlıyor. Eğer çok şiddetli ise gözlerim yaşarıyor. Hatta şöyle bir olay var, ben ne zaman son arzum adlı şarkının nakarat kısmına gelsem aynı olayı yaşıyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanları beklerim.

Teşekkürler.
- Şarkı söylerken yaşadığınız burnunuzun sızlaması ve kızarması, duygusal bir tepkime veya fiziksel bir hassasiyetin sonucunda meydana gelebilir.

- Şarkı söylerken derin nefes almak veya vokal teknikleri kullanmak burnunuzun iç yapısını etkileyebilir. Bu durum, sinüsler veya burun yollarında basınç değişimlerine neden olabilir.

- Ayrıca, duygusal bağlılık ve ayrılığın yarattığı stres, vücutta fiziksel tepkilere yol açabilir. Bu durumda burun ve gözlerde yaşanan belirtiler, duygusal stresin bir yansıması olabilir.

Çözüm önerileri:

1. Nefes Kontrolü:
- Şarkı söylerken derin ve yavaş nefes almaya çalışın. Nefesin burun yolunuza olan etkisini azaltabilir.

2. Ses Tekniği:
- Şarkı söylerken sesinizi boğazınızdan değil, karın bölgenizden almak için vokal eğitimleri inceleyebilirsiniz. Bu, daha az baskı oluşturabilir.

3. Rahatlama Teknikleri:
- Şarkı söylemeden önce birkaç dakika boyunca gevşeme ve derin nefes alma egzersizleri yapın. Bu stres seviyenizi azaltabilir.

4. Duygusal Yönetim:
- Duygusal yaşantınızı ifade etmek için başka yollar deneyin; yazmak, resim yapmak gibi aktiviteler düşünebilirsiniz.

5. Uzman Görüşü:
- Eğer bu belirtiler devam ederse bir kulak-burun-boğaz (KBB) uzmanına başvurmanız faydalı olabilir. Özellikle fiziksel bir sorununuz olup olmadığını kontrol ettirmek için.

Sağlıklı günler dilerim!