Iki sinav da College Board'a ait. Ulkedeki bircok ozel okul bu sinavlarin sinav merkezi gorevini goruyor. Bazilarinda egitim de alabiliyorsunuz. Son kararla birlikte eger bu okullarda okumuyorsaniz artik bu sinavlara basvuramiyorsunuz. Bu iddialar haftalar once cikmisti, ben de bircok okulu aradim. 2-3 tanesi kararsiz ama cogunlugu disaridan alamadiklarini belirttiler.
Sebebi kesin olmamakla ve MEB tarafindan resmi bir aciklama yapilmamakla beraber bazi iddialar MEB'in bu sinavlari tanimamasi ve College Board'dan daha cok sinav merkezi istemesi uzerine yasandigi yonunde. Yani sorunun cozulebilecegi iddia ediliyor. Ama AP sinav basvurulari ekim ayinda yapilip kasimda biterken olur da hala karar cikmazsa sinavi seneye denemek zorunda kalinacak.
Sebebi kesin olmamakla ve MEB tarafindan resmi bir aciklama yapilmamakla beraber bazi iddialar MEB'in bu sinavlari tanimamasi ve College Board'dan daha cok sinav merkezi istemesi uzerine yasandigi yonunde. Yani sorunun cozulebilecegi iddia ediliyor. Ama AP sinav basvurulari ekim ayinda yapilip kasimda biterken olur da hala karar cikmazsa sinavi seneye denemek zorunda kalinacak.
Son düzenleme: