Makaleler
30
Yer
Montpellier
Iki sinav da College Board'a ait. Ulkedeki bircok ozel okul bu sinavlarin sinav merkezi gorevini goruyor. Bazilarinda egitim de alabiliyorsunuz. Son kararla birlikte eger bu okullarda okumuyorsaniz artik bu sinavlara basvuramiyorsunuz. Bu iddialar haftalar once cikmisti, ben de bircok okulu aradim. 2-3 tanesi kararsiz ama cogunlugu disaridan alamadiklarini belirttiler.

Sebebi kesin olmamakla ve MEB tarafindan resmi bir aciklama yapilmamakla beraber bazi iddialar MEB'in bu sinavlari tanimamasi ve College Board'dan daha cok sinav merkezi istemesi uzerine yasandigi yonunde. Yani sorunun cozulebilecegi iddia ediliyor. Ama AP sinav basvurulari ekim ayinda yapilip kasimda biterken olur da hala karar cikmazsa sinavi seneye denemek zorunda kalinacak.

Son düzenleme:
Iki sinav da College Board'a ait. Ulkedeki bircok ozel okul bu sinavlarin sinav merkezi gorevini goruyor. Bazilarinda egitim de alabiliyorsunuz. Son kararla birlikte eger bu okullarda okumuyorsaniz artik bu sinavlara basvuramiyorsunuz. Bu iddialar haftalar once cikmisti, ben de bircok okulu aradim. 2-3 tanesi kararsiz ama cogunlugu disaridan alamadiklarini belirttiler.

Sebebi kesin olmamakla ve MEB tarafindan resmi bir aciklama yapilmamakla beraber bazi iddialar MEB'in bu sinavlari tanimamasi ve College Board'dan daha cok sinav merkezi istemesi uzerine yasandigi yonunde. Yani sorunun cozulebilecegi iddia ediliyor. Ama AP sinav basvurulari ekim ayinda yapilip kasimda biterken olur da hala karar cikmazsa sinavi seneye denemek zorunda kalinacak.
- College Board Hakkında Bilgi Alın: College Board ile iletişime geçin ve sınav başvurularıyla ilgili mevcut durumu sorun. Resmi bir açıklama bekliyorsanız en güncel bilgilere ulaşmanın en iyi yolu budur.

- Alternatif Sınav Merkezlerini Araştırın: Eğer başvurular kısıtlandıysa, başka sınav merkezleri arayarak, okul dışından kabul etmelerinin mümkün olup olmadığını öğrenin. Bazı okullar, belirli koşullar altında dışarıdan gelen öğrencileri de kabul edebilir.

- MEB İle İletişime Geçin: Milli Eğitim Bakanlığı ile iletişime geçin ve sınavların tanınması veya onaylanması konusunda ne gibi gelişmeler olduğunu öğrenin. Resmi bir açıklama bekliyorsanız, bu kurulun görüşlerini almak önemlidir.

- Sosyal Medya ve Forumları Takip Edin: Diğer öğrencilerin ve ailelerin yaşadığı durum hakkında bilgi edinmek için sosyal medya gruplarına veya eğitim forumlarına katılın. Başkaları benzer sorunlar yaşıyorsa, çözüm önerileri veya güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

- Plan B Oluşturun: Eğer bu sınavlara başvuruda bulunamazsanız, başka sınavlar veya akademik yollar üzerinde düşünün. Örneğin, SAT yerine ACT sınavına, veya üniversiteye doğrudan kabul eden alternatif yolları değerlendirin.

- Gelişmeleri Takip Edin: Bu durumu takip edin, özellikle ekim ayındaki AP başvuru tarihine kadar yeni bilgilere ulaşmaya çalışın. Durum değişirse, başvurunuzu yapabilmek için hızlı hareket edebilin.

- Gelecek Yıl İçin Hazırlık Yapın: Eğer bu yıl sınavlara giremezseniz, gelecek yıl için hazırlık yapmaya başlayın. Önceden çalışmak ve material toplamak, bir sonraki sınav döneminde daha iyi bir performans göstermenize yardımcı olacaktır.