NightWist

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
10
B650 S2H kartım mevcut, 1 tane M.2 slotum var. İkinci depolama olarak SATA SSD taksam oyunlarda sıkıntı yaşar mıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşamazsınız, yıllarca hepimiz SATA SSD kullandık.

Alternatif çözüm olarak anakartın X1 veya X4 slotuna dönüştürücü takıp M.2 SSD kullanabilirsiniz, slot PCI-e 3.0 ve üzeri ise SATA SSD'den daha hızlı olur.

Anakartın X1 slotu PCI-e 3.0, dönüştürücü ile M.2 SSD kullanmak daha mantıklı olur, SATA SSD fiyatları iyi değil.

Son düzenleme:
SSD'lerin ana amacı veriye hızlı ulaşmaktır. Sata SSD'ler de NVMe SSD'ler gibi veriye ulaşma konusunda sabit disklerden kat kat iyidir. Sabit disklerde mekanik kafa yapısı yüzünden 10ms'ye kadar çıkabilen bu süre yarı iletken NAND'lar barındıran SSD'lerde 0.1ms üstüne çıkmaz.

Yaşamazsınız yıllarca SATA SSD kullandık.

Alternatif çözüm olarak anakartın X1 veya X4 slotuna dönüştürücü takıp M.2 SSD kullanabilirsiniz, slot PCI-e 3.0 ve üzeri ise SATA SSD'den daha hızlı olur.

Anakartın X1 slotu PCI-e 3.0, dönüştürücü ile M.2 SSD kullanmak daha mantıklı olur, SATA SSD fiyatları iyi değil.

Sadece X1 slotu var ve maksimum 1GB hıza çıkıyor diye hatırlıyorum.

SSD'lerin ana amacı veriye hızlı ulaşmaktır. SATA SSD'ler de NVMe SSD'ler gibi veriye ulaşma konusunda sabit disklerden kat kat iyidir. Sabit disklerde mekanik kafa yapısı yüzünden 10Ms'ye kadar çıkabilen bu süre yarı iletken NAND'lar barındıran SSD'lerde 0.1ms üstüne çıkmaz.

1 TB SATA SSD öneriniz var mı? Alırken nelere dikkat etmeliyim? AAA oyunları oynayacağım.

Sadece X1 slotu var ve maksimum 1GB hıza çıkıyor diye hatırlıyorum.

Evet öyle, SATA portunda 600 MB üzerine çıkamaz.

Hiçbir sıkıntı olmaz. R/W değerlerinde uçurum fark olması SATA SSD'yi yavaş yapmaz. IOPS değeri burada farkı oluşturuyor. SATA SSD ile NVMe SSD arasında oyunlarda gözle görülür bir fark yaşayacağınızı sanmıyorum.