Yaşamazsınız, yıllarca hepimiz SATA SSD kullandık.
Alternatif çözüm olarak anakartın X1 veya X4 slotuna dönüştürücü takıp M.2 SSD kullanabilirsiniz, slot PCI-e 3.0 ve üzeri ise SATA SSD'den daha hızlı olur.
Anakartın X1 slotu PCI-e 3.0, dönüştürücü ile M.2 SSD kullanmak daha mantıklı olur, SATA SSD fiyatları iyi değil.
Ben 7200rpm HDD 'te bile oyun saklayıp oynuyorum. Çok yüksek texture kullanan oyunlar dışında (Alan Wake 2 gibi) sıkıntı yaşamıyorum. Sata SSD her türlü götürür.
SSD'lerin ana amacı veriye hızlı ulaşmaktır. Sata SSD'ler de NVMe SSD'ler gibi veriye ulaşma konusunda sabit disklerden kat kat iyidir. Sabit disklerde mekanik kafa yapısı yüzünden 10ms'ye kadar çıkabilen bu süre yarı iletken NAND'lar barındıran SSD'lerde 0.1ms üstüne çıkmaz.
Alternatif çözüm olarak anakartın X1 veya X4 slotuna dönüştürücü takıp M.2 SSD kullanabilirsiniz, slot PCI-e 3.0 ve üzeri ise SATA SSD'den daha hızlı olur.
Anakartın X1 slotu PCI-e 3.0, dönüştürücü ile M.2 SSD kullanmak daha mantıklı olur, SATA SSD fiyatları iyi değil.
SSD'lerin ana amacı veriye hızlı ulaşmaktır. SATA SSD'ler de NVMe SSD'ler gibi veriye ulaşma konusunda sabit disklerden kat kat iyidir. Sabit disklerde mekanik kafa yapısı yüzünden 10Ms'ye kadar çıkabilen bu süre yarı iletken NAND'lar barındıran SSD'lerde 0.1ms üstüne çıkmaz.
En ucuz Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Dark DK-AC-PEM1X PCI Dönüştürücü özelliklerini incele, 212,33 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Hiçbir sıkıntı olmaz. R/W değerlerinde uçurum fark olması SATA SSD'yi yavaş yapmaz. IOPS değeri burada farkı oluşturuyor. SATA SSD ile NVMe SSD arasında oyunlarda gözle görülür bir fark yaşayacağınızı sanmıyorum.