SATA ve MOLEX güç kabloları, nasıl bağlanmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hollmmes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 103
  • Etiketler Etiketler
    kasa

Hollmmes

Çalışkan
Çoğu girişi ilgili yerlere bağlantısını yaptım, sadece SATA girişlerinin olduğu 2 kablo kaldı PSU'dan gelen ikisinin bittiği yerlerde farklı görüşler var. Biri pinli iken diğerinde delikli yapı var. Neler olduklarını bilmiyorum. Pinli olana kasanın arkasında bulunan fan controllerların birleştiği yerdeki SATA çıkışını pinli yapıdaki kablodaki SATA'ya taktım, bunu galiba anakartta bir yere takmam lazım.

Fanların çalışması için PC'de şu anlık SATA olarak SSD ve HDD kullanmayacağım ama hazır dursun istiyorum. Kablolamada bir hata yaptıysam yardımcı olursanız çok sevinirim.

SATA kabloları bu şekilde ayrıca;

Son düzenleyen: Moderatör:

Floppy diskin yoksa bunu takmana gerek yok.

Bu muhtemelen kontrolcünün güç girişi. Buna SATA'yı bağlayacaksın.

Şimdi kasanın fanlarını ve ledlerinin bağlandığı kontrolcuden çıkan SATA kablosunu PSU'dan çıkan SATA, SATA, molex, ve pinli çıkışa bağladım anakartimda direkt modex girişi yok pinli yapıyı bir yere bağlamam lazım değil mi calismasi için diğer kablo ise SATA SATA SATA ve molexten oluşuyor.

Anakart şemam bu şekilde

İşi çözdüm galiba fan konektöründeki sata çıkışını psudan gelen direkt sata girişine bağlamak yetiyormus çünkü fanlar ve ledler kontrollü değil %100de çalışıyorlarmış ekstra diğer molexi de bağlamaya gerek yokmuş psudan gelen sata girişini HDD veya SSD üzerine geniş yere anakarttaki küçük sata girisine ise L şeklindeki sata kablosunu veri alışverişi yapması için takıyoruz ve oluyor bitiyor bu kadarmış yanlışım varsa düzeltin lütfen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…