yoten

Uzman
Arc A750 ve Ryzen 5 5600 bir sistemim var, güç kaynağımdan ses çıkıyor ve pek güven vermiyor bu yüzden değişmek istiyorum. Bu sisteme uygun F/P bir güç kaynağı önerebilir misiniz ve kasanın fanlarından da çok fazla ses çıkıyor. Sizce kasayı mı değiştireyim yoksa sadece fanları mı? Kasa ve güç kaynağı BitFenix Muisca kasa ve 600W PSU.

Attıgınız lınkte urunun yorumlarındada birkaç kısı yazmıs. Bir de hocam bu urunun ıkı farklı modelı var bırı attıgınız model bir de yarı moduler olan modelı var.
Yorumlara baktigimda dikkatimi ceken iki yorumda biri "fan sesi var ama iade etmeyecegim" diyen ve digeri de "bunu almayin sunu alin" diyen. Icerikleri nedeni ile ikisini de ciddiye almadim.

Fan sesi konusuna gelince bu urunde Fluid Dynamic Bearing (FDB) kullanliyor. Bu fanlar yapi olarak zaten cok fazla ses uretmeyen, cok uzun omurlu fanlar. Bilgisayara 20-30 cm yaklasip sadece fan sesi var mi diye dinlemedikce duyulmuyorlar. Arizali cikmis olan var midir? Elbette vardir. Sonucta baskasinin yapip sattigi urunu de koru korune savunacak degilim. Ama bu urunle ilgili kronik bir ariza da duymadim simdiye kadar.