Zipik

Uzman
Bildiğiniz gibi @İtemSatış.com adresinde 25, 50,70 dolar gibi gibi steam random key diye ürünler satılıyor. Çoğunun açıklamasında hesabın değerini arttırmak için önemli falan yazıyor ama anlamadığım mesela 50 dolar bir key aldığımda 50 dolar değerinde bir oyun mu geliyor yoksa toplamı 50 dolar olan bir sürü antin kuntin oyun mu geliyor? Ayrıca nasıl bu kadar ucuza geliyor, normalde oyun yapımcıları keyi oluşturup satıcılara dağıtıyor ve nispeten daha ucuza geliyor diye biliyorum fakat İtemSatış adresinde satılanlar gerçekçilikten uzak fiyatlar. Benim de aklıma ilk gelen direk CC mi yapılıyor oluyor. Nasıl elde edildiğini de bilen varsa söylerse sevinirim.

Son düzenleme:
Oyun fiyatını yapımcı koyuyor sonuçta. Sırf bu tür "random key" satıcılarına hitap edecek şekilde berbat oyunlar yapıp yüksek fiyatlar koyuyorlar. İnsanlara da "₺10'ye alacağınız oyundan [imath]60'lık oyun çıkabilir" diye satıyorlar. Millet Cyberpunk çıkacak diye hayal ediyor ama aslında kimsenin bilmediği, oynamadığı leş oyunlar çıkıyor. Yani o keyi aldığınızda ederi[/imath]50 olan 1 oyun hesabınıza ekleniyor.

Başlığa bakarak yazıyorum: o keyler tamamen kazık. Evet, “60-70 hatta 100 dolarlık oyun veriyoruz” diyorlar ama o oyunlar beş para etmez, çöp oyunlar oluyor genelde. Birisi 2 günde oyun yapıyor, tamamen troll amaçlı 100 dolara Steam'e koyuyor, sonra da bu tarz key satan sitelerde dağıtılıyor sırf göz boyamak için. İnsanlar da sanıyor ki "bana God of War Ragnarok, Elden Ring çıkacak." Yok öyle bir dünya.

Çıkan oyunlar gereksiz pahalı oyunlar ve indirimlerde dip fiyatları görüyorlar zaten. Kimse satın almayınca da key fiyatı ucuz oluyor tabi, bunlar da alıp satıyor. Teorik olarak vaat ettiklerini de yerine getirmiş oluyorlar.

1744388322040.webp

Bu nasıl mümkün oldu?

Bildiğiniz gibi @İtemSatış.com adresinde 25, 50,70 dolar gibi gibi Steam random key diye ürünler satılıyor. Çoğunun açıklamasında hesabın değerini arttırmak için önemli falan yazıyor ama anlamadığım mesela 50 dolar bir key aldığımda 50 dolar değerinde bir oyun mu geliyor yoksa toplamı 50 dolar olan bir sürü antin kuntin oyun mu geliyor? Ayrıca nasıl bu kadar ucuza geliyor, normalde oyun yapımcıları keyi oluşturup satıcılara dağıtıyor ve nispeten daha ucuza geliyor diye biliyorum fakat İtemsatış adresinde satılanlar gerçekçilikten uzak fiyatlar. Benim de aklıma ilk gelen direk CC mi yapılıyor oluyor. Nasıl elde edildiğini de bilen varsa söylerse sevinirim.

Daha önce bir hata yapıp almıştım. İçinden Fly Tales isimli saftirik bir oyun çıktı. Chrome dinozor oyunu oynasam daha çok keyif alırım. Aldığım zamanda evet oyun değerliydi,hesabın değerini ciddi miktarda arttırdı ama bir süre sonra ciddi miktarda fiyatı düşürdüler ve öyle bıraktılar.

Screenshot_20250411_192812_Chrome.webp

Şu grafiğe bakınca zaten insanları kekleme yönteminden başka bir şey olmadığı gayet anlaşılıyor diye düşünüyorum.

Son düzenleme: