Makaleler
1
Örneğin Dexter'in kitaplarını okumak istiyorum fakat satılmıyor. İnternette PDF'lerini buldum, bunları çıkartıp mı okuyayım? Siz nasıl okuyorsunuz? PDF üzerinden okumak göz yorar diye okumak istemiyorum.

Çok okuyacaksaniz Kindle veya benzerini alın. Ekranı farklı oluyor onların.

Universite sag olsun LED ekrandan PDF okuma uzmanı oldum. Çok rahatsız etmiyor.
Yazdirmak masraf ve israf bence. Kitabı birine verebiliyor veya bagislayabiliyorsunuz ama kağıt boş boş kalıyor.

Günde 2-3 saat kadar Galaxy Tab A9 tabletten kitap okuyorum. Gözle ilgili bir sorun yaşamadım. Belki daha uzun süre okuyanlarda sorun olabilir. Ben .epub okuyorum. Moon+ Reader ile, 1-2 ince ayardan sonra, gerçek kitap sayfası görünümü elde ediliyor. Tabi bir e-kitap okuyucu yerini tutmaz ama beni idare ediyor. E-kitap okuyucular aşırı pahalı. Ayrıca sadece okumaya yönelik cihazlar. Tablet ile tarayıcı, ufak oyunlar vs. daha fazla kullanım alanı var. Ayrıca Android Stüdyo ve Java ile kendim için, okuduğum, okuyacağım kitapları takip edebileceğim bir uygulama geliştirdim, tablete yükledim. Fiziksel kitap derdi yok, raf derdi yok. Gayet memnunum.

Ekleme: Diğer tabletim(Galaxy Tab S6 Lite) ile de, yakında dergi okumalarına başlamayı düşünüyorum. TÜBİTAK ve Magzter abonelikleri vs.

Eğer roman, hikaye okuyacaksınız, ufak tabletleri öneririm. Uzun süre aynı pozisyonda tuttuğunuz için, hafif olmalarından dolayı daha rahat edersiniz. Dergi tarzı içerikler için ise minimum 10.1 inç tabletler daha uygun.

Fiziksel bir kitaptan okumanın konforu ve zevki çok ayrı ama böyle bir durumda hep PDF'ten okurum. Gözlerimi rahatsız etmiyor ama kitap okuyor hissi de vermiyor tabii. Bastırmak hem masraflı hem uğraştırıcı, pek mantıklı değil bence.