Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Bugüne kadar satın aldığınıza en pişman olduğunuz ürünler ve oyunlar nelerdir?

Benim aldığıma en pişman olduğum ürün Razer Basilisk V2. Aldıktan birkaç ay sonra kaydırma tekerleği düzgün çalışmamaya başladı. Ayrıca ileri tuşu ve DPI arttırma tuşu da çalışmıyor. Şu anda fareyi abim kullanıyor, onun işini görüyor. Zira diğer yerleri çalışıyor. Şu anda Lamzu Maya X kullanıyorum, inşallah bu fare beni uzun süre götürür. Gerçi o kaydırma tekerleği sorunlarının sebeplerinden biri de tozlu ortamlar olabiliyormuş, onu da öğrendiğim iyi oldu. Ancak yine de Razer'ın kullandığı malzemeler (Encoder, Switch) epey kalitesiz. Sırf RGB üzerine pazarlamaları var.

Aldığıma en pişman eden oyunlar ise The Last of Us Part I ve Star Wars Jedi: Survivor. Her iki oyunu da ön sipariş ile almıştım ve her ikisi de ağır optimizasyon özürlüydü. Hatta Star Wars Jedi: Survivor'da bu durum o kadar kötüydü ki klavyemin (Corsair K68) belleğini bozmuştu, az kalsın yeni klavye alacaktım. Klavyemi sıfırlayınca çözülmüştü. TLOU'yu iade edemedim zira kod olarak almıştım. Fakat Jedi: Survivor'ı iade edip 1600 TL'mi geri almıştım. Aradan 1.5 yıl geçtikten sonra indirimde 28 dolara oyunu tekrar aldım, bu sefer gayet güzel çalışıyor. Hala optimizasyon patates ama ilk günkü gibi değil.

Bu iki oyunda patladıktan sonra artık hiçbir oyunu ön sipariş ile almıyorum. Özellikle de oyunların Steam'de dolar ile satıldığını düşününce. Eğer TL ile satılmaya devam edilseydi belki oyun tam çıkınca zamlanır diye alabilirdim. Mesela Resident Evil 2 Remake 2019'un başında ön sipariş ile 209 TL idi. Fakat oyun çıktığı gibi şak diye 399 TL'ye çıkmıştı. Tabii şimdi oyun indirimde 6.24 dolara kadar düşüyor :) Ancak o dönemde insanlar epey sövmüştü. Şimdi ise durum öyle değil, çoğu oyun zaten Türkiye'de bile 60/70 dolar fiyat ile çıkıyor. Yani zamlanması imkansız.

Küçükken, bir yıl boyunca tek bir kuruş bile harcamadan Arctis 5 için para biriktirmiştim. Amazon Prime indirimlerinde kulaklık tam istediğim fiyata düştü ve satın aldım. Ancak, ses kalitesi (şahsen) o kadar kötüydü ki gerçekten pişman oldum. Arctis 5'i iade edip G332 aldım ve aralarında 5 kat fiyat farkı olmasına rağmen, G332 çok daha iyi bir kulaklıktı, kalan paraya klavye ve mouse almıştım.