Satın aldıktan sonra pişman olma hissinden nasıl kurtulurum?

yvz.kya

Üyecik
Kendime bir şey aldığımda sanki dünyanın sonuymuş gibi pişmanlık duyuyorum ve içimden sürekli iade etmek geliyor. Örneğin bugün bir Air Jordan ayakkabı aldım; alırken çok beğenmeme rağmen şu an pişmanlık yaşıyorum. Daha önce cüzdan, kalem, anahtarlık ve saat aldığımda da aynı şeyi yaşamıştım. Kendime bir şey aldığımda bu pişmanlık duygusunu yaşamayı nasıl bırakabilirim?

Harcadığın parayı kendin kazanırsan o pişmanlık biraz azalabilir veya harcarken daha dikkat edersin.

Bende telefon alırken kendi paramla alacaktım. Düşün düşün karar veremedim, sonra aldım. İlk başlarda aldığıma pişman oldum ama sonradan iyi ki zamanında almışım dedim.

Ben de arada yaşıyorum bu durumu. Sonrasında etrafımda boş para harcayan insanları gördükçe geçiyor.

O duygunun oluşma sebebini en iyi sen bilebilirsin. Neden o pişmanlığı yaşıyorsun? Pişmanlığının sebebi olması gerekiyor. Mesela az kazanıyorum kısıtlı paramı böyle aciliyeti olmayan gereksiz şeylere harcamamam gerekiyor diye mi gelen bir pişmanlık?

Müneccim değiliz ki yaşadığın pişmanlığın sebebini bilelim. En büyük sebebi para olmalı. Diğeri gereksiz bir ürün niye aldım olabilir. Başka bir şey aklıma gelmiyor. Belki de 100 tane ayakkabın var niye başka bir tane aldım diye pişmanlıktır örneğin.

Alışveriş hastası mısın yoksa? Her gördüğünü alıyorsun ve bu yüzden mi pişmanlık yaşıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…