5000 serisi yeni cıktığında almıştım. 5080 mi alsam diye çok düşünmüştüm, yanlış mı yaptım bilmiyorum.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI Pro B840P
  • Ekran kartı: ASUS Prime RTX 5070 Ti
  • RAM: Kingston 32 GB Beast EXPO
  • SSD: Samsung 9100 Pro 1 TB
  • Kasa: Game Booster GBG2851BB
  • PSU: MSI MAG A850GL
  • Sıvı soğutucu: Rampage Helios C17 ARGB

5000 serisi yeni cıktığında almıştım. 5080 mi alsam diye çok düşünmüştüm, yanlış mı yaptım bilmiyorum.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI Pro B840P
  • Ekran kartı: ASUS Prime RTX 5070 Ti
  • RAM: Kingston 32 GB Beast EXPO
  • SSD: Samsung 9100 Pro 1 TB
  • Kasa: Game Booster GBG2851BB
  • PSU: MSI MAG A850GL
  • Sıvı soğutucu: Rampage Helios C17 ARGB
Kasa çöp, sıvı soğutma çöp. Anakarta biraz daha yatırım yapılmalıydı.

Kasa ortalama, anakart gününü kurtarır. Sonuçta X3D işlemciler OC yapılmıyor, PBO ile işin yoksa sıkıntı değil. Sıvı soğutucu kötü olmuş, en azından Lian Li alsaydınız. Ne kadara topladınız hocam?

Diğer parçalardan kısıp ekran kartı daha iyi alınabilirdi. 5080 veya 4090 daha iyi olurdu. Fiyata göre. Bir de monitör 4K ise o işlemciye bile gerek yok.

Kasa ortalama, anakart gününü kurtarır. Sonuçta X3D işlemciler OC yapılmıyor, PBO ile işin yoksa sıkıntı değil. Sıvı soğutucu kötü olmuş, en azından Lian Li alsaydınız. Ne kadara topladınız hocam?
105.000 TL
Diğer parçalardan kısıp ekran kartı daha iyi alınabilirdi. 5080 veya 4090 daha iyi olurdu. Fiyata göre. Bir de monitör 4K ise o işlemciye bile gerek yok.
Hocam RTX 5080 çok pahalıydı o zamanlar, RTX 5080 Super'i beklemek zorundayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
105K, yani bilemedim. Daha gelmediyse sıvı soğutucuyu değiştirin derim. Kullanıyorsanız güle güle kullanın, ısı değerleri bakın derim. @LH44 hocam sistem hakkında net yorum yapabilir.

105k, yani bilemedim. Daha gelmediyse sıvı soğutucuyu değiştirin derim. Kullanıyorsanız güle güle kullanın, sıcaklık değerleri bakın derim. @LH44 hocam sistem hakkında net yorum yapabilir.
Hocam 60-65 ya da 70 derecelerde dolasıyor güçlü oyunlarda.
105k, yani bilemedim. Daha gelmediyse sıvı soğutucuyu değiştirin derim. Kullanıyorsanız güle güle kullanın, sıcaklık değerleri bakın derim. @LH44 hocam sistem hakkında net yorum yapabilir.
Kasayı neden kötülüyorlar onu anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözlerini kapatıp rastgele sitede seçimler yapsan daha güzel olur muş. 1 TB 9100 Pro alacağına 2 TB 4.0 alabilirdin. Gereksiz seçim.

Sıvı soğutucu desek yani 9800X3D var seçilen ürün acaba hangi yan sanayi ürüne logo basıldı?

Bu soruyu karar aşamasında sormadıktan sonra ne denilse boş. 105 bin hele ki daha facia.

Anakart da öyle. Piyasadaki en boş Anakarttan birisini seçmişsin. Güle güle kullan.