megastasyon
Üyecik
Merhaba;
Bir pazaryeri üzerinden satın aldığım "Seagate Ironwolf Pro ST4000NE001 7200RPM" model hard diski incelediğimde, ürünün sahte olabileceğini düşündüm.
Ancak, satıcının hakkını da koruyarak hatalı bir geri bildirimde bulunmamak adına, konuyla ilgili sizlere danışmak istedim.
Elbette, işin en kolay yolu ürünü iade edip süreci kapatmak. Ancak, bu satıcının aynı ürünü başka insanlara da satmaya devam edeceğini düşünüyorum. Bu nedenle daha kalıcı bir çözüm bulmak istiyorum.
Bir pazaryeri üzerinden satın aldığım "Seagate Ironwolf Pro ST4000NE001 7200RPM" model hard diski incelediğimde, ürünün sahte olabileceğini düşündüm.
Ancak, satıcının hakkını da koruyarak hatalı bir geri bildirimde bulunmamak adına, konuyla ilgili sizlere danışmak istedim.
- Öncelikle, diski CrystalDiskInfo ile incelediğimde, diskin adının doğru göründüğünü ancak RPM değerinin yanlış olduğunu fark ettim. Bunun üzerine, diskin üzerinde yazan seri numarasıyla Seagate'in garanti sorgulama aracını kullandım. Bu sorgulama sonucunda, seri numarasının "surveillance HDD 4 TB ST4000VX000" modeline ait olduğu ortaya çıktı. Yani bana gönderilen disk, satış sayfasında belirtilen "Seagate Ironwolf Pro ST4000NE001" modeliyle eşleşmiyordu.
- Durumu satıcıya bildirdiğimde, ürünün orijinal olduğunu ve ayrıca "HDD Sentinel" programı ile incelememi önerdi. Bunun üzerine HDD Sentinel ile yaptığım kontrolde, diskin seri numarasının surveillance HDD 4 TB ST4000VX000 olarak göründüğünü, disk bilgisi ekranında 7200RPM olarak belirtilmesine rağmen, "ata özellikleri" başlığı altındaki "nominal ortam dönme hızı" kısmında 5980 RPM değerinin yazdığını tespit ettim.
- Sonuç olarak, bu diskin sahte olduğunu düşünüyorum. sizlerin de görüşünü almak istiyorum. ayrıca, bu tür bir durumda satıcının cezai sorumluluğu olup olmadığı konusunda da bilgi almak isterim. Bu konudan anlayan biri varsa, yasal zeminde nasıl bir yol izleyebileceğimi paylaşabilir mi? Görselleri de ekliyorum.
Elbette, işin en kolay yolu ürünü iade edip süreci kapatmak. Ancak, bu satıcının aynı ürünü başka insanlara da satmaya devam edeceğini düşünüyorum. Bu nedenle daha kalıcı bir çözüm bulmak istiyorum.