Satış sitesi nasıl açılır?

erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Açıkçası gerek arkadaş ortamında gerek onların yaymasıyla aşırı fazla satış yaptım ve böyle pokeball tarzı şeylerden çok tamamen piyasada pahalı olan ama o ürünlerin OEM modellerini kendim daha ucuza üretip satabileceğim şeylere yöneleceğim ve bunun içinde bir siteye ihtiyacım var. Ancak sitelerin komisyon olaylarını falan bilmiyorum ve Trendyol tarzı sitelerde şahıs şirketi istediğinden böyle zorunlulukları olmayan site arayışındayım. Kargo olayını da site aracılığıyla kolayca yapabilirsem müthiş olur.

Satacağım şeyler genelde devreler için muhafaza kutuları ve tekli satılmayan veya kullanıcıların talebine göre yapabileceğim yedek parçalar olacak. Zaten amacım piyasanın çok daha altında verip sürümden kazanmak yani komisyonu az kesen bir site olmalı.

OEM tarzı ürünler üretmek istememin sebebi boyama derdi bu arada figürler 1 günümü alıyor neredeyse.

Son düzenleme:
Şahıs şirketi zorunluluğu her türlü var, yoksa yaptığın her satış zaten vergi kaçağı olacak.

Satış sitesi açabilmek için de belli konfigürasyonları kullanabilirsin, birçok hosting bunları hazır olarak sunuyor ama gene bankalarla anlaşıp Sanal POS alman gerekiyor, ki bunun için gene şirkete ihtiyacın var.

Şahıs şirketi de aslında çok meşakkatli bir iş değil ama gider olarak muhasebe ve sigorta başlangıçta oldukça zorlayıcı.

Shopier veya yurt dışı için Etsy.

Son düzenleyen: Moderatör:
Shopier veya yurt dışı için Etsy.

Yurt dışı düşünmüyorum hocam Shopier'in kargo ve komisyon imkanları nasıl?

Shopify yapıyor hocam ama çok komisyon kesiliyor o gibi sitelerde de yine zorunlu mu bu POS olayı? Çünkü ben bir ara araştırdım yazıcımın 2 katı başlangıç masrafım var.

Satış başı %3 komisyon ve 0, 49TL işlem ücreti uygular.

Türkiye'de satıştan gelir elde ediyorsanız her türlü şahıs şirketi kurmanız gerekiyor, bugün olmasa da bir gün mutlaka MASAK'ın radarına takılır vergi sorgulaması için davet edilirsiniz ve çok büyük cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…