Neye göre söylediniz ki bunu?

Sizce 1 ayda 1.5 milyon satmak kolay mı?

Eki Görüntüle 124863

Kargo ücretleri:
Eki Görüntüle 124862

%6 yine iyi bir rakammış bu durumu öğrendiğim iyi oldu.

Türkiye'de satıştan gelir elde ediyorsanız her türlü şahıs şirketi kurmanız gerekiyor, bugün olmasa da bir gün mutlaka MASAK'ın radarına takılır vergi sorgulaması için davet edilirsiniz ve çok büyük cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Hocam peki Shopier gibi aracı firmalarla satsam sonuçta onların satışı olarak gözüküyor ve muhtemelen Vergi'de o komisyona dahildir diye düşünüyorum.

%6 yine iyi bir rakammış bu durumu öğrendiğim iyi oldu.

Hocam peki Shopier gibi aracı firmalarla satsam sonuçta onların satışı olarak gözüküyor ve muhtemelen Vergi'de o komisyona dahildir diye düşünüyorum.

Satışı nereden ve nasıl yaptığınızın bir önemi yok maalesef, satışınızdan elde ettiğiniz geliri, banka hesabınıza aktardığınızda bu gelirin ne kadarının kar olduğunu devlete açıklamanız ve bu karın da vergisini ödemeniz gerekir, tabi bu gelirin düzenli olması şartı beklenir yoksa bir gelir vergisi doğmaz (Bazı şartlar dışında), sistem şöyle işler:
  1. Bir ürünü satmak için önce onu elde etmeniz gerekir, bu ürünü elde etmek için harcadığınız para giderinizdir, bu yüzden o ürünü alırken aldığınız faturalar sizin gideriniz olacak.
  2. Pazar yeri üzerinden bir satış yaptığınızda pazar yeri bu satıştan bir komisyon alır, bu komisyon da sizin gider kalemlerinizdendir.
  3. Fiziki bir ürün satıyorsanız bu ürünün alıcıya ulaştırılması için kullandığınız kargo firmasının taşıma bedeli size aitse bu da gider kalemleri arasındadır, kargo firması size her ayın sonunda bunları fatura eder.
  4. Eğer bir ofisiniz varsa Elektrik, Su, Doğalgaz, vb. faturalar da gider kalemlerinizdir.
  5. Satış sonrasında pazar yeri kendi komisyonunu düşüp size parayı aktarır bu sizin cironuzdur, yukarıda saydığımız giderler cironuzdan düşer ve kar hesaplanır, eğer karınız 0'dan büyük ise belirli gelir vergisi dilimlerine göre gelir vergisi hesaplanır ve bu gelir vergisinin ödenmesi gerekir.
Özetle ilk başlarda hiç kimse kapınızı çalmasa da zamanla gelirinizde bir süreklilik görülürse önce bankadan bir uyarı alabilir hatta hesabınız dondurulabilir ve açıklama yapmanız için vergi dairesine çağrılabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Satışı nereden ve nasıl yaptığınızın bir önemi yok maalesef, satışınızdan elde ettiğiniz geliri, banka hesabınıza aktardığınızda bu gelirin ne kadarının kar olduğunu devlete açıklamanız ve bu karın da vergisini ödemeniz gerekir, tabii bu gelirin düzenli olması şartı beklenir yoksa bir gelir vergisi doğmaz (bazı şartlar dışında), sistem şöyle işler:

1. bir ürünü satmak için önce onu elde etmeniz gerekir, bu ürünü elde etmek için harcadığınız para giderinizdir, bu yüzden o ürünü alırken aldığınız faturalar sizin gideriniz olacak.
2. pazar yeri üzerinden bir satış yaptığınızda pazar yeri bu satıştan bir komisyon alır, bu komisyon da sizin gider kalemlerinizdendir.
3. fiziki bir ürün satıyorsanız bu ürünün alıcıya ulaştırılması için kullandığınız kargo firmasının taşıma bedeli size aitse bu da gider kalemleri arasındadır, kargo firması size her ayın sonunda bunları fatura eder.
4. eğer bir ofisiniz varsa elektrik, su, doğal gaz, vb faturalar da gider kalemlerinizdir.
5. satış sonrasında pazar yeri kendi komisyonunu düşüp size parayı aktarır bu sizin cironuzdur, yukarıda saydığımız giderler cironuzdan düşer ve kar hesaplanır, eğer karınız 0'dan büyük ise belirli gelir vergisi dilimlerine göre gelir vergisi hesaplanır ve bu gelir vergisinin ödenmesi gerekir.

Özetle ilk başlarda hiç kimse kapınızı çalmasa da zamanla gelirinizde bir süreklilik görülürse önce bankadan bir uyarı alabilir hatta hesabınız dondurulabilir ve açıklama yapmanız için vergi dairesine çağrılabilirsiniz.

Evde makineyle üretim yapıyorum hocam ham madde kullanıyorum. Gelirim düzenli olmayacak projelerine destek olması için satacağım.

Merhaba muhasebeciyim vergi şahıs şirketi gibi konularda sormak istediğiniz sorular varsa yardımcı olurum.

Hocam ben ileride yaptığım bu küçük çaplı satışlardan sorun yaşar mıyım? TEKNOFEST projem için bütçe lazım da.

Hocam şimdi şöyle bir şey var, devletin vergi sistemlerinde yapay zeka var sana gelen paraların kaynaklarını öğreniyorlar, geriye dönük yapmış olduğunuz gelirlerin sonuçlarını isterler. (5 yıl zaman aşım süresi var geriye dönük 5 yıla kadar sorgulama yapma hakları var).

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi şöyle bir şey var, devletin vergi sistemlerinde yapay zeka var sana gelen paraların kaynaklarını öğreniyorlar, geriye dönük yapmış olduğunuz gelirlerin sonuçlarını isterler. (5 yıl zaman aşım süresi var geriye dönük 5 yıla kadar sorgulama yapma hakları var).

Hocam peki düzensiz gelirlerde de bu durum geçerli mi? Yani zaten öğrenciyim öyle stok üretimi falan yapmıyorum sipariş gelirse yapacağım.

Düzensiz gelen ödemeler genellikle dikkat çekmez ama bir sefer yüksek gelir bir daha hiç gelmezse bile dikkat çekebilir, bana kalırsa kendinize güveniniz var ise her zaman şahıs şirket kurmadan yanayım.

@Taqii de uyarmış ben de tekrardan uyarayım, özellikle son zamanlarda ciddi bütçe açığı var ve bulabildikleri her kuruşun peşine düşüyor maliye, arada sırada geliyor olsa da, bu işte süreklilik düşünüyorsanız şahıs şirketi kurmanızı tavsiye ederim ancak diğer bir tavsiyem varsa emekli bir akrabanız adına kurun şirketi, babanız olur anneniz olur, vs aksi halde bağkur pirimi kazancınızı alıp götürür bir de durup dururken bağkurlu olursunuz :)

@Taqii de uyarmış ben de tekrardan uyarayım, özellikle son zamanlarda ciddi bütçe açığı var ve bulabildikleri her kuruşun peşine düşüyor maliye, arada sırada geliyor olsa da, bu işte süreklilik düşünüyorsanız şahıs şirketi kurmanızı tavsiye ederim ancak diğer bir tavsiyem varsa emekli bir akrabanız adına kurun şirketi, babanız olur anneniz olur, vs aksi halde Bağ-Kur pirimi kazancınızı alıp götürür bir de durup dururken Bağ-Kur'lu olursunuz :)

Hocam annem SGK emeklisi maaş konusunda bir sorun yaşar mıyız kesilmesi veya düşmesi gibi.