Detaylar
Kim cevapladı?Evet, karşında hiçbir muhatap da bulamazsın.
40 bin satışlı mağazadan 1 aydır geri dönüş alamıyorum. Kimse de yardımcı olmuyor.10.000 satışım mevcut, hiç böyle bir sorun yaşamadım hatta çoğu zaman aynı gün veya ertesi gün yollanıyor. İlan alımlarında ise oldukça güvenli bir site, en ufak sorunda alıcıya/satıcıya yardımcı oluyorlar.
Egee
Başarılı
10.000 satışım mevcut, hiç böyle bir sorun yaşamadım hatta çoğu zaman aynı gün veya ertesi gün yollanıyor. İlan alımlarında ise oldukça güvenli bir site, en ufak sorunda alıcıya/satıcıya yardımcı oluyorlar.
Vallahi hocam çok kez mağdur oldum yardımcı falanda olmuyorlar hatta en son 9.000 TL'lik ilan aldım dolandırıldım hala bekliyorum bakalım 1.5 ay oldu. Büyük ihtimal geri alamıyacağım.
lunasmm
Gelişen
Burada insanlar biraz sistemi yanlış anlıyor. Bu tarz platformlar aslında direkt satıcı değil, sadece alıcı ile satıcı arasında belirli süreli aracılık yapıyor. Sistem genel olarak şöyle işliyor:Vallahi hocam çok kez mağdur oldum yardımcı falanda olmuyorlar hatta en son 9.000 TL'lik ilan aldım dolandırıldım hala bekliyorum bakalım 1.5 ay oldu. Büyük ihtimal geri alamıyacağım.
Siz ilanı satın alıyorsunuz, platform teslimat sürecinde ve sonrasındaki ilk 24-48 saat boyunca güvence sağlıyor. Eğer bu süreçte bir problem çıkmazsa ödeme satıcıya aktarılıyor. Yani siz hesabı teslim aldınız, birkaç gün kullandınız, işlem onaylandı ve satıcı da parasını çekti diyelim. Bundan 1 ay sonra satıcının hesabı geri çekmesi gibi bir durum yaşanırsa, platformun o parayı cebinden karşılaması zaten mantıken mümkün olmuyor.
Bu noktada süreç hukuki tarafa dönüyor. Siz savcılık üzerinden işlem başlatıyorsunuz, savcılık platformdan satıcının bilgilerini talep ediyor, platform da gerekli bilgileri resmi makamlara iletiyor. Sonrasında süreç yasal olarak ilerliyor.
Yani evet mağduriyet yaşanabiliyor ama bunu tamamen platform “kaçtı” gibi göstermek de çok doğru değil. Bir noktadan sonra işin takibi ve hukuki kısmı kullanıcıya kalıyor maalesef.
Unlishimaide
Becerikli
Burada insanlar biraz sistemi yanlış anlıyor. Bu tarz platformlar aslında direkt satıcı değil, sadece alıcı ile satıcı arasında belirli süreli aracılık yapıyor. Sistem genel olarak şöyle işliyor:
Siz ilanı satın alıyorsunuz, platform teslimat sürecinde ve sonrasındaki ilk 24-48 saat boyunca güvence sağlıyor. Eğer bu süreçte bir problem çıkmazsa ödeme satıcıya aktarılıyor. Yani siz hesabı teslim aldınız, birkaç gün kullandınız, işlem onaylandı ve satıcı da parasını çekti diyelim. Bundan 1 ay sonra satıcının hesabı geri çekmesi gibi bir durum yaşanırsa, platformun o parayı cebinden karşılaması zaten mantıken mümkün olmuyor.
Bu noktada süreç hukuki tarafa dönüyor. Siz savcılık üzerinden işlem başlatıyorsunuz, savcılık platformdan satıcının bilgilerini talep ediyor, platform da gerekli bilgileri resmi makamlara iletiyor. Sonrasında süreç yasal olarak ilerliyor.
Yani evet mağduriyet yaşanabiliyor ama bunu tamamen platform “kaçtı” gibi göstermek de çok doğru değil. Bir noktadan sonra işin takibi ve hukuki kısmı kullanıcıya kalıyor maalesef.
O yüzden 30-100 TL'lik oyun hesabı dışında almamak gerek.