Saçma geliyor hocam dedikleriniz. Oyun tam sürüme çıkmış, resmi olarak destekledikleri diller hazırlanmış. Her şey hazır, topluluk çevirilerinin ne zaman geleceği kesin değil belki 1 ay bile sürebilir. Onu bekleyeceklerine resmi dillerle yayınlarlar sonra topluluk çevirileri oyuna koyarlar. Zaten Discord'ta böyle açıklamışlar.
Bana da sizin söyledikleriniz saçma geliyor. Anlaşılan fikirlerimiz farklı ve çözüme ulaşacak bir şey yok. İyi günler dilerim.

2019'dan beri erken erişimde olan Satisfactory'nin tam sürümü, bugün itibariyle çıkış yaptı. Tabii ki 1.0 güncellemesi boş değil. Yeni yapılar, yeni karakter tasarımları ve daha birçok yenilikle karşımıza çıktı Satisfactory. Yarı simülasyon, yarı hayatta kalma konseptinde olan oyun, aynı zamanda bunun şerefine indirimde. %10 indirimle 19 dolardan(646 TL) 17.09 dolara(581 TL) inmiş durumda. 24 Eylül'de indirim sona erecek.

Şahsi düşüncem şu ki: Bence oyuna biraz daha indirim yapılabilirdi. %20, %30 gibi. %10 indirim az oldu bence. Yine de eğer paranız varsa almanızı tavsiye ederim. Arkadaşlarla iyi gidecek bir oyundur. Dediğim gibi; oyun yarı simülasyon, yarı hayatta kalma konseptiyle ilerleyen ve bilim kurgu temasına sahip bir oyun. İlginizi çekiyorsa bakılabilir.

Kaynak:

Oyunda aslında hayatta kalmaya dair gram bir şey yoktu ben oynadığımda… Sadece bir şey kırıp üretip yere koyma oyunu ve yaptığınızın da bir amacı ve size bir kazancı yok. Bence en gereksiz oyunlardan bir tanesi ki bu benim kararım tamamen.

300+ saatim vardı, tekrar başladım.

Sanırım tam çıkış ile birlikte oyundan Türkçe ve Ukraynaca kaldırılmış diyorlar. Özellikle Ukraynalılar bayağı sinirlenmiş bu duruma. O garibime gitti.
Zamanında oyunun Türkçe çevirisine katkıda bulunmak için çevirilerin yapıldığı siteye gitmiştim, tabii benim yapmak istediğim düzeltmeler çoktan yapılmış ancak oyuna henüz eklenmediği için bana gerek kalmamıştı ama gördüğüm kadarıyla oyuna Türkçe çeviriyi yapan çok az kişi vardı, bunların başında da oyunu geliştiren stüdyonun bir çalışanı yok hepsi tamamen topluluktan kişiler. Dolayısıyla oyun her güncellendiğinde Türkçe kısımlarda bir eksiklik oluyordu, 1.0'da da böyle bir şey olmuş olması çok muhtemel çünkü 1.0'ı birkaç ay boyunca kapalı betada tuttular ve sınırlı sayıda oyuncunun oynamasına izin verdiler. Bu oyuncular arasında Türkçe dil desteğini geliştirebilecek birisi bulunmadı ise Türkçe %100 olmadığı için koymak istememiş olabilirler.

Oyunun dosyalarında şu an Türkçe var aslında, daha önceden yüklü olduğu ve Türkçe olarak ayarladığım için 1.0'ı ilk açtığımda Türkçe açıldı, arayüz vs. Türkçe görünüyordu hala. Dil ayarlarına bakarken Türkçe olmadığını fark edip İngilizceyi seçtiğimde Türkçe gitti ve bir daha seçemedim, oyundan kaldırılmış değil yani. Muhtemelen %100 çevirilmediği için görmüyoruz.

2019'dan beri erken erişimde olan Satisfactory'nin tam sürümü, bugün itibarıyla çıkış yaptı. Tabii ki 1.0 güncellemesi boş değil. Yeni yapılar, yeni karakter tasarımları ve daha birçok yenilikle karşımıza çıktı Satisfactory. Yarı simülasyon, yarı hayatta kalma konseptinde olan oyun, aynı zamanda bunun şerefine indirimde. %10 indirimle 19 dolardan(646 TL) 17.09 dolara(581 TL) inmiş durumda. 24 Eylül'de indirim sona erecek.

Şahsi düşüncem şu ki: Bence oyuna biraz daha indirim yapılabilirdi. %20, %30 gibi. %10 indirim az oldu bence. Yine de eğer paranız varsa almanızı tavsiye ederim. Arkadaşlarla iyi gidecek bir oyundur. Dediğim gibi; oyun yarı simülasyon, yarı hayatta kalma konseptiyle ilerleyen ve bilim kurgu temasına sahip bir oyun. İlginizi çekiyorsa bakılabilir.

Kaynak:

2019'da deli gibi bu oyunu oynamak istiyordum. Şimdi gram hevesim yok ama. Sistemim yetmez zaten.

Oyunda aslında hayatta kalmaya dair gram bir şey yoktu ben oynadığımda… Sadece bir şey kırıp üretip yere koyma oyunu ve yaptığınızın da bir amacı ve size bir kazancı yok. Bence en gereksiz oyunlardan bir tanesi ki bu benim kararım tamamen.
Malzeme toplama, bulunduğun ıssız yerde üs kurup bir taraftan malzeme toplama hatta kendine zırh üretme tarzı şeyler bana hayatta kalma oyunlarını andırdı nedense. Belki söylediğim şey yanlıştır, bilemiyorum.

Hayatta kalmalık bir şey değil evet, hikayesinde FICSIT diye bir şirket sizi kolonize etmeniz, kaynaklarını sömürmeniz için bir gezegene gönderiyor. Oyunda hayatta kalmaya dair tek şey sanırım maden kaynaklarının başında bekleyen yaratıklarla savaşmaktır, ki ben o yaratıkların saldırganlığını kapatarak oynuyorum çünkü amacım hayatta kalma oyunu oynamak değil. Oyun daha çok kendi gözünüze güzel gelen ve verimliliği yüksek fabrikalar üretmek üzerine, amacınız buysa zevk alırsınız. Yaptığınız bir fabrikaya giren ürünler ile çıkan ürünler, bu ürünlerin içerideki üretim mekanizmalarına dağılımları vs. yeterince optimize değilse verimli bir fabrika yapamamış oluyorsunuz, tabii bunun bir zararı yok ama sevenler genelde bu gibi şeylerle uğraşmayı, geliştirmeyi seviyor.

Oyunda hayatta kalmaya dair tek şey sanırım maden kaynaklarının başında bekleyen yaratıklarla savaşmaktır, ki ben o yaratıkların saldırganlığını kapatarak oynuyorum çünkü amacım hayatta kalma oyunu oynamak değil.
Tabii bu da biraz oyuncunun zevkine kalıyor. Ben böyle bir ayar yapmadım mesela. Ha ileride belki fikrim değişir. Muhtemelen fabrika yapmaya odaklandığımda ayarlayacağım o bahsettiğiniz şeyi.

Bir türlü oynayamadım şu oyunu. Bilgisayarı bakıma göndereceğim. Ondan sonra kısmetse tek başıma başlayacağım.