OnePC

Uzman
Merhaba. 12. sınıfım. Ben dershaneye gidiyorum. Sayısalcıyım ama okulda bu sene eşit ağırlık seçtim. Nedeni okuldaki sınavların gereksiz zorlayıcı ve detaylı olması. Dershane ile okul konuları da aynı anda ilerlemiyor. Tek korkum YKS’ye girdiğimde tercih falan yaparken EA olduğum için sorun çıkması. Çünkü mimarlık düşünüyorum ben. Abim diyor ki "Sözel dersler seni çok zorlar, bildiğini unutursun." diyor ama okulla görüştüm ben, 12. sınıf olduğumuz için edebiyat, tarih vs. zorlamayacaklar. Çalışmayan kişiler bile 90 falan alıyormuş. Yani en azından okul puanım yüksek olur. Sayısala geçersem FKB için aynı şeyi yapacaklarını açıkçası düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 12. sınıfım. Ben dershaneye gidiyorum. Sayısalcıyım ama okulda bu sene eşit ağırlık seçtim. Nedeni okuldaki sınavların gereksiz zorlayıcı ve detaylı olması. Dershane ile okul konuları da aynı anda ilerlemiyor. Tek korkum YKS’ye girdiğimde tercih falan yaparken EA olduğum için sorun çıkması. Çünkü mimarlık düşünüyorum ben. Abim diyor ki "Sözel dersler seni çok zorlar, bildiğini unutursun." diyor ama okulla görüştüm ben, 12. sınıf olduğumuz için edebiyat, tarih vs. zorlamayacaklar. Çalışmayan kişiler bile 90 falan alıyormuş. Yani en azından okul puanım yüksek olur. Sayısala geçersem FKB için aynı şeyi yapacaklarını açıkçası düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Sayısalcı olsan bile okulda Tarih ve edebiyat görecektin. Bir tek coğrafya görmeyecektin. En iyisini yapmışsın. İyi ortalama kasarsın.

Zaten çoğu hoca çıkacak soruları verecekmiş. Ama dediğim gibi sayısal bölüm seçerken sıkıntı olmasın?

Olmaz diye biliyorum. Sadece meslek lisesi mezunları kendi alanlarını tercih ederken ek puan alırlar. Öbürlerinde böyle bir durum yok yani iyi yapmışsınız bence EA geçerek. Yine de hocanızla konuşabilirsiniz.

Eğer OBP kasabileceğinizi düşünüyorsanız EA'da kalın. Sınavda vaktiniz yeterse birkaç edebiyat, sosyal de çözersiniz. Eşit ağırlık puanınız da yüksek gelebilir belki.

Hiç sorun olmaz. Ancak okuldada sayısal seçsen daha iyi. Okulda okan yazılıyı geçemeyeceksen yks biraz...