Sayısalda 35 bin yapmak için ne yapılmalı?

Nuvxhlm

Üyecik
Hedefim sayısalda ilk 35 bin yapmak ama şu ana kadar düzenli bir şekilde hiç ders çalışmadım. Bu yüzden temelim çok zayıf, nereden başlayacağımı tam olarak bilmiyorum.

Şu an TYT yaklaşık 45 net civarı yapıyorum, AYT ise sıfır. Bu yaz inşaatta çalışacağım, tahminen akşam 6 gibi eve gelirim. Kendimi zorladığımda günde ortalama 4 saat civarı çalışırım gibi geliyor ama her gün olmaz; bazen 3 saat olur falan.

İlk olarak TYT matematiği bitirmeyi düşünüyorum. Bıyıklı Matematik’in 10 günde kitabı var, onu bitirip Mert Hoca’nınkini almayı düşünüyorum. Yazın TYT matematiği iyice oturtmak istiyorum. Okul açıldığı gibi günde 7 saat falan AYT + TYT birlikte götürmem mantıklı olur mu? AYT matematik + TYT fen, sonra AYT fen falan nasıl olur? Hedef 35 bin, 1 yıl var; mümkün mü sizce?

Mümkün. İlk 10 bin bile mümkün.

Tek yapman gereken şey planlı ve programlı bir şekilde çalışmak; denemelerle kendini desteklemek ve devam etmek.
Hangi derse daha fazla odaklanarak kaç net çıkarmak istediğini bu siteden hesaplayarak bakabilirsin:

TYT Matematik 10 günde bitmez. Yaz boyunca TYT Matematik ve kalan dersleri çalış. Yaz bittikten sonra ise AYT odaklı git, ilk 3 ayda 11. sınıf konularını bitir ve ardından 12. sınıf konularını bitir. Bu sırada da her hafta kendine 1 TYT denemesi yap.

İlk 10K biraz zor, onu söyleyeyim. AYT sınavdan sınava da olsa 65 net ister kafadan. TYT en az 100 isteyecek.

Mesele net dağılımı ve konu dağılımına göre doğru programı yapmakta. Atıyorum, TYT Fizik'te 7/7 yapan adama konu çalıştırmanın ne anlamı var, anlatabildim mi?

Önce bir net dağılımını atın hocam, net dağılımı ve günde fix kaç saat çalışabildiğinize göre programı efektifleştirelim, ona göre hareket ederiz.

Bu arada eklememişim ama OBP'niz eğer 85'in altındaysa ilk 10K için kafadan +5/6 eklemeniz lazım.

Son düzenleme:
10 gün bitmez biliyorum. Bıyıklı Matematik'in 10 günde kitabı var, onu bitirip bir tane TYT matematik kitabı alacağım. Aklımda Mert Hoca var, 70 gün var. Sizin tavsiyeniz var mı? Yazın sonuna kadar TYT matematiği bitirip okul açıldığı gibi AYT matematik ve TYT fen başlayıp TYT fen bittikten sonra AYT matematik ve AYT fen şeklinde ilerleyeceğim. İyi mi?

Yazın işten dolayı başlarda 3 sonradan 4 yaparım ama okul açıldığında 7saat yapmayı düşünüyorum AYT dediğim gibi sıfır ama 11.sınıf fen konuları aklımda bayağı. Kimya ile biyoloji özellikle TYT'de ise netlerimin çoğu sosyal ve Türkçe TYT mat yok yazın onu halletmeyi düşünüyorum.

Önce matematiğini geliştir sonra fizik, kimya, biyoloji bu sıralama ile soldan sağa çalış, her gün deneme ve test çöz.
Her gün Türkçe çalışması yap, Türkçe çalış.
Şunu öğrendim matematiğin iyi değilse sayısal derslerin hepsinden belirli bir yerden sonra tıkanıyorsun, fizikte denklem kurman sayısal işlem yapman gerekiyor matematiğin kötüyse o işlemi yapamıyorsun, zorlanıyorsun. Yapsan da daha fazla zaman harcıyor. En önemli şey Matematik ve Türkçe.

TYT matematik planın güzel. Yanına bir kaynakda bitirebilirsen TYT matematik için verimli bir yaz olur. Konu anlatım ve bir kaynağı bitirdikten sonra okullar açılınca orijinal gibi bir kaynak daha çöz TYT matematik için. Tyt fende ise 3 adım soru bankaları ve kimyada orbital, biyolojide biyotik, fizikte 345 bitirsen yeter. Geometriyede başla bence yazdan. Ne kadar erken o kadar iyi. Eyüp b vdd+Bilgi Sarmal sb+ orijinal alınabilir.

11 durumun iyiyse kurtarırı var, en azından konu birikimi varsa bunun üzerinden yorum katkısıyla orayı sivriltiriz.

Elimde bıyıklının 10günde temel matematik kitabı ile. TYT fizik, kimya, biyoloji hepsinin soru bankası var matematik bittiğinde TYT matematik kitabı alacağım mert hocanın 70günde iyi midir yoksa önerdiğiniz başka bir kitap var mı? Sonra okullar açılınca TYT fen ve AYT matematik yapacağım ardından da AYT fen.

11 durumun iyiyse kurtarırı var, en azından konu birikimi varsa bunun üzerinden yorum katkısıyla orayı sivriltiriz.

Trigonemetri dışında 11matematik sıfır şu an onu da hoca fazla çalıştırdığı için aklımda var bir şeyler.

Mert hoca iyidir. @seeraddar bitirmişti onu bu sene.

Sonra okullar açılınca TYT fen ve AYT matematik yapacağım ardından da AYT fen.

Ben olsaydım okullar açılınca ilk 1 ay TYT matematikte zor bir soru bankası ve TYT feni bitirirdim. Sonra AYT matematik ve AYT feni beraber götürürdüm.

Mert hoca iyidir. @seeraddar bitirmişti onu bu sene.

Ben olsaydım okullar açılınca ilk 1 ay TYT matematikte zor bir soru bankası ve TYT feni bitirirdim. Sonra AYT matematik ve AYT feni beraber götürürdüm.

Hocam AYT aşırı önemli diyorlar. Hatta yazın bile başla diyenler var TYT'yi bitirmeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…