Hedefim sayısalda ilk 35 bin yapmak ama şu ana kadar düzenli bir şekilde hiç ders çalışmadım. Bu yüzden temelim çok zayıf, nereden başlayacağımı tam olarak bilmiyorum.
Şu an TYT yaklaşık 45 net civarı yapıyorum, AYT ise sıfır. Bu yaz inşaatta çalışacağım, tahminen akşam 6 gibi eve gelirim. Kendimi zorladığımda günde ortalama 4 saat civarı çalışırım gibi geliyor ama her gün olmaz; bazen 3 saat olur falan.
İlk olarak TYT matematiği bitirmeyi düşünüyorum. Bıyıklı Matematik’in 10 günde kitabı var, onu bitirip Mert Hoca’nınkini almayı düşünüyorum. Yazın TYT matematiği iyice oturtmak istiyorum. Okul açıldığı gibi günde 7 saat falan AYT + TYT birlikte götürmem mantıklı olur mu? AYT matematik + TYT fen, sonra AYT fen falan nasıl olur? Hedef 35 bin, 1 yıl var; mümkün mü sizce?
Öncelikle, maddi durumluk ya da ailevi bir şey yoksa yaz mevsimde inşaatta çalışma. günün sonunda aşırı yorgunluktan yatağa uzandığın gibi kalıyorsun. Kaldı ki tüm gün fiziksel olarak yorulduktan sonra yaptığın çalışma da çok verimli olmuyor.
Bir de sen konulara sıfırdan başlayacağın için bunu bil: Normal bir öğrencinin bir konuda 5 birim zorlanacağı yerde sen 20 birim zorlanacaksın. Bu gayet normal.
Matematik
Öncelikle Bıyıklı Matematik'in "10 Günde Temel Atma" kitabını al. Bu kitabı en geç 20-25 gün içinde bitir. Mümkünse 10 günde bitir ama sırf bitirmek için bitirme. Her konuyu ve kazanımı gerçekten anlayarak ilerle.
Bu süreçte gün içinde sadece Bıyıklı Matematik ve paragraf çalış.
Sabah kalktığında ilk iş olarak 40 soru paragraf çöz. Bunun için Hız ve Renk Paragraf kitabını kullan. Ancak kitaba başlamadan önce YouTube'dan paragraf çözüm taktikleriyle ilgili birkaç video izlemeni tavsiye ederim.
Bıyıklı Matematik kitabı bitene kadar her sabah düzenli olarak 40 paragraf sorusu çöz. Daha sonra Apotemi Paragraf'a geç ve günlük soru sayını 20'ye düşür. Büyük ihtimalle paragraf kitabın ile Bıyıklı Matematik'i yakın zamanlarda bitirmiş olursun.
Bıyıklı Matematik bittikten sonra Mert Hoca'nın Video Ders Kitabı'na geç. Soru bankasını alma; çünkü oldukça ağır bir kaynak. Ben sınav senemde çözmüştüm ve zorluğu saçımı dökmüştü.
Mert Hoca'nın Video Ders Kitabı'nın yanında:
- Orijinal TYT Matematik
- 3D TYT Matematik
kaynaklarını al. Bunların dışında ekstra kaynağa gerek yok. Bu kaynakları bitirmen yeterli olacaktır.
Kimya
Mert Hoca kampına başladıktan sonra kimya ve fiziğe aynı anda başlayacağız.
Kimyada Ferrum'u izleyeceksin. Ferrum tüm TYT Kimya'yı yaklaşık 22 günlük bir program hâlinde anlatıyor.
Sen bu programdaki her 1 günü, 3 günde tamamlayacaksın. Yani:
- 1. gün konuları → 3 günde
- 2. gün konuları → 3 günde
- 3. gün konuları → 3 günde
şeklinde ilerleyeceksin.
Bu tempoyla yaklaşık 2 ayda TYT Kimya'yı bitirmiş olursun.
Kaynak olarak da Orbital kullanmanı öneririm.
Fizik
Fizikte Altuğ Güneş'in Video Ders Defteri'ni kullan.
Toplam yaklaşık 105 video var. Her gün 3 video izlersen:
105 ÷ 3 = 35 gün.
içinde kampı bitirmiş olursun.Videolar 10 dakika zaten
Kaynak olarak yanında 3D Fizik çöz. 3D'nin çok ağır olduğu söyleniyor ama bence öyle değil. Hatta fizik yapmayı öğreten kaynaklardan biri.
Bunun dışında Fizipedia'nın Fizik Soru Bankası da oldukça güzel. Ben şu anda çözüyorum. Soruların çoğu günlük hayattan alınmış gibi ve deneme mantığında hazırlanmış.
Bu yüzden günde 10-15 soru bile çözsen sana ciddi katkı sağlar.
Biyoloji
Fiziği bitirdikten sonra biyolojiye başla.
Biyolojide:
- Biosem
veya
- Betül Biyoloji
kullanabilirsin.
Yanında hocanın video ders defterini ya da herhangi bir hazır not kitabını al.
Sıfırdan not yazmaya çalışma. Bu çok fazla vakit kaybettiriyor.
Bunun yerine:
- Hocanın özellikle önemli dediği yerleri,
- Kitapta eksik kalan bilgileri,
hazır notlarının üzerine ekle.
Not defterini tamamen yeniden oluşturmak yerine eksikleri tamamlamak için kullan.
Dil Bilgisi
Dil bilgisini mümkün olduğunca erken bitir.
Son Olarak
TYT için genel olarak yapman gerekenler bunlar. Sana temel iskeleti ve en önemli noktaları anlatmaya çalıştım. Geri kalan kısımları kendi çalışma düzenine göre şekillendirebilirsin.
Aklına takılan herhangi bir konu olursa ayrıca konu açabilirsin. Seve seve yardımcı olurum.