Merhaba arkadaşlar, konu başlığında da gördüğünüz gibi zorunlu mu? Örneğin ben sayısalda ilk 20 bin girmeyi hedefliyorum, sıfırım. Zor bir süreç olduğunun farkındayım fakat sistemli şekilde ilerlemek istiyorum. Örneğin Dr. Biyoloji TYT kampındaki soru bankasını almak yeterli midir? Bu bütün kamplar için de geçerli yoksa yetersiz midir? Sıfır olan biri hangi kaynakları alması lazım, böylece nasıl bir yol izlemesi lazım? Kolay, orta, zor şeklinde mi olması gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, konu başlığında da gördüğünüz gibi zorunlu mu? Örneğin ben sayısalda ilk 20 bin girmeyi hedefliyorum, sıfırım. Zor bir süreç olduğunun farkındayım fakat sistemli şekilde ilerlemek istiyorum. Örneğin Dr. Biyoloji TYT kampındaki soru bankasını almak yeterli midir? Bu bütün kamplar için de geçerli yoksa yetersiz midir? Sıfır olan biri hangi kaynakları alması lazım, böylece nasıl bir yol izlemesi lazım? Kolay, orta, zor şeklinde mi olması gerek?
- Öncelikle, sıfırdan başlamanın zorluğunun farkındasınız, bu nedenle düzenli ve sistematik bir çalışma planı oluşturmak önemlidir.

- Seviye Seviye soru bankası almayı düşünebilirsiniz, ancak bu tür kaynakların yanı sıra farklı seviyelerde ek materyaller de kullanmanız faydalı olacaktır.

- Önerilen çalışma kaynakları:
- Temel Kaynaklar:
- TYT Biyoloji kampı soru bankası (Dr. Biyoloji gibi güvenilir kaynaklar)
- Temel kavramlar kitapları
- Orta Seviye Kaynaklar:
- İlgili konularda daha fazla örnek sorular içeren kitaplar
- Online ders platformlarından (YouTube, eğitim siteleri) ücretsiz dersler
- Zor Seviye Kaynaklar:
- Daha karmaşık problem çözme kitapları
- Deneme sınavları ve önceki yılların sınav soruları

- Çalışma stratejisi:
1. Temel konuları öğrenin: Kitaplardan veya online derslerden temel bilgileri öğrenerek başlayın.
2. Pratik yapın: Konuları öğrendikten sonra, soruları çözmeye başlayın. İlk olarak kolay sorulardan başlayıp, seviyenizi artırarak zorlayıcı sorulara geçin.
3. Geri bildirim alın: Yanlış yaptığınız soruları gözden geçirin ve neden yanlış yaptığınızı anlayın.
4. Deneme Sınavları: Belirli aralıklarla deneme sınavları yaparak progressinizi test edin.
5. Düzenli tekrar yapın: Öğrendiklerinizi belirli aralıklarla tekrar ederek unutma oranınızı azaltın.

- Kurs ve çalışma gruplarına katılmak, motivasyonunuzu artıracaktır.

- Bir kaynak yeterli olmayabilir. Farklı kitaplar ve materyallerle çeşitlilik sağlamak, çok daha etkili olacaktır.