22809

Deneyimli
Makaleler
3
1983 yapımı Yaralı Yüz filminin son sahnesi hakkında spoiler içerir.

Alejandro Sosa'nın adamları Tony’nin evine baskın yapıyor. Onlarca kişiyi tek başına M16 ile etkisiz hale getiren Tony, arkadan gelen bir adamın pompalı tüfeğiyle vurulup havuza düşüyor ve film burada bitiyor. Bence film iyi, fakat son sahne pek iyi değil. Adam zirvede yaşayıp dipte öldü

İlk okumada "Napalım sana özel sahne mi çekelim" diyebilirsiniz. Ancak benim anlatmak istediğim şudur: Daha iyi bir ölüm sahnesi çekilebilirdi.

Filmi izledim, güç zehirlenmesini en iyi sekilde açıklıyor. İzlemeyenlere tavsiye ederim

Son düzenleme:
Bana göre Scarface bir insanın sıfırdan nasıl yüze çıkabileceğini, aynı hızla da gafleti yüzünden dibi boylayacağını en güzel örneğiyle anlatan eşsiz bir film. Final sahnesini ben beğendim, keşke biraz daha uzun olsaymış diyorum.

Tony gibi suça bulaşmış bir insanın en iyi sonu ülkeyi terk etmesiydi diye düşünüyorum, ki o bile kesin bir sonuç demek değildir.

Tony, eski patronunun aksine kendi krallığını korumak için çatışarak krallara layık bir ölüm geçirmiştir.

Ayrıca bu demek değildir ki Tony hiç hatalar yapmamıştır, aksine Tony film boyunca çok fazla hatalar yapmıştır, kendisinin sonunu da bu hataları getirmiştir.

Tony gibi suça bulaşmış bir insanın en iyi sonu ülkeyi terk etmesiydi diye düşünüyorum, ki o bile kesin bir sonuç demek değildir.
O dönem kesin bir sonuçtu, inan bana ne suç liderleri, ne gruplar o dönem kaçıp suçlu iadesi olmayan ülkelerde hayatlarını kazandıkları o devasa paralarla yaşayıp bitirdiler.

Özellikle Arjantin, Balkan ülkeleri ve Asya'da adalarda yaşayan bir sürü suç baronu torunu var şuan. Biz de sürünüyoruz. :LOL:

Frank Lopez'i öldürmesi, Manny Ribera ile yolları ayırması gibi hatalar yaptı
Konu spoiler etiketiyle açılmış rahatça spoiler işareti kullanmadan yazabilirsin dostum.

Konu spoiler etiketiyle açılmış rahatça spoiler işareti kullanmadan yazabilirsin dostum.

O dönem kesin bir sonuçtu, inan bana ne suç liderleri, ne gruplar o dönem kaçıp suçlu iadesi olmayan ülkelerde hayatlarını kazandıkları o devasa paralarla yaşayıp bitirdiler.

Özellikle Arjantin, Balkan ülkeleri ve Asya'da adalarda yaşayan bir sürü suç baronu torunu var şuan. Biz de sürünüyoruz. :LOL:
Ancak Tony diğer suç liderleri gibi korkak değildi, savaştan kaçacak tip hiç değildir.

Bence Frank Lopez'i zamanı gelince öldürmesi doğru bir karardı. Manny'e gereğinden fazla değer vermesi de yaptığı diğer hataydı. Sırf Elvira için Frank'e ihanet etmedi, Frank kendi salaklığının kurbanı oldu. Başta hiç Tony'i öldürmeye çalışmasa Tony zaten kendi işine bakacaktı.

Manny'nin vurdumduymazlığı yüzünden gevşeyen güvenlik, iş ağı ve en başta Tony'i polislere yakalatması bile ölümünü getirmesi lazımdı. Ama Tony'nin duygusal yanı buna izin vermedi, mantıklı davranamadı.