Norveç'te eğitim almayı düşünüyor kuzenim. Benim aksime (Norveç'e gitmeyi çok isteyen birisiyim, eğitim kısmında gezen arkadaşlar illaki denk gelmiştir.) kendisinin Kuzey Makedonya ve Türkiye Cumhuriyeti'nden vatandaşlıkları bulunuyor. Normalde Türkiye Cumhuriyeti'ne vize konusunda Norveç çok katı ama Makedonya vatandaşlığından ötürü bir avantajı olur mu, olursa ben de kendisi gibi vatandaşlık başvurularımı hızlandırıp Norveç'e o şekilde gitmek istiyorum. @150 @3268
Makedonya vatandaşıysa ve onun üzerinden başvuru yapacaksa ihtimal var.
Ancak daha önce de söylediğim gibi 2020'den beri bir değişiklik olmadıysa Norveç, Türk vatandaşlarına turist vizesi dahil hiçbir şekilde vermemektedir.
Makedonya vatandaşıysa ve onun üzerinden başvuru yapacaksa ihtimal var.
Ancak daha önce de söylediğim gibi 2020'den beri bir değişiklik olmadıysa Norveç, Türkiye vatandaşlarına turist vizesi dahil hiçbir şekilde vermemektedir.
Ah güzel ülkem ah... İran'la kapışıyor ret yeme konusunda.
Makedonya vatandaşlığı ile başvuru yapacak muhtemelen çünkü göçmen ve mülteci krizini en derinden yaşayan ülke biziz ve bu yüzden de vize vermiyorlar...
Bizim ülkede ekside başlıyorsun, balkan ülkelerinde sıfırdan başlıyorsun. Kuzenin ekstra şanslı olmayacak, sadece geride kalmayacak başvuru değerlendirme aşamasında.