Schottish Fold ırkı kedilerdeki eklem hastalığının tedavisi var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EyDo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 151
  • Etiketler Etiketler
    hastalığı

EyDo

Becerikli
Arkadaşlar merhaba, dün British vs Schottish Fold adlı konu açtım. Schottish Fold alacaktım fakat şunu öğrendim galiba hayvanda eklem ağrıları oluyormuş falan filan. Hayvana eziyet çektirmek istemiyorum onun mutsuz olmasını istemediğim için almayacağım.

Bu hastalığı durdurabilme gibi bir şeyi var mı bu? Ayrıca bu ırk neden bu kadar fazla alınıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef herhangi bir tedavisi yok diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltebilir arkadaşlar. Bu yüzden uzun zamanlar bu ırkın üretimini durdurmak icin topluluklar mücadele verdi.
Tamamen farklı ve göze güzel geldiği için alıyorlar ee tabi birde eklem ağrılarının verdiği sakinlik var.

Tedavisi yok, kalıtsal bir bozukluk bu. Ağrı azaltmak için ilaç var ama o da hayvanda böbrek ve karaciğer sorunlarına neden oluyor diye biliyorum. Sürekli sağlık sorunlarıyla dolu bir hayat yaşamaya mahkum bırakılıyorlar.

Ayrıca bu ırk neden bu kadar fazla alınıyor?
Hem şirin görünüyor hem hareketli bir kedi olmadığı için uslu olduğu sanılıyor. Oysa hayvan her hareket edişinde eziyet çektiği için uslu duruyor, muhtemelen çoğu da biliyor ama umursamıyor.

Hocam peki british daha mı mantikli

Maalesef hiçbir tedavisi yok. Bende British vardı, 2020'de yakalandı hastalığa. 2 yıllık süreçte 10.000$'a yakın para harcadık fakat maalesef hiçbir çözümü olmadı.

Ölmeden 1 gün önceye ait video. İyileşir gibi oldu, umut verdi fakat olmadı.

British de böyle sorunlar var mı peki

Başınız sağ olsun.

Hocam peki british daha mı mantikli.

British hakkında çok bir bilgiye sahip değilim maalesef.

Bu zaten British. British Shorthair olarak geçiyor. British, Scottish fark etmeksizin bu kedilerde beyin tümörü ve eklem rahatsızlıkları riski çok fazla.
Doğrudur. Fakat tatlı diye alacaktım araştırana kadar ,ama hangisini alsam diye karar veremedim, zaten hastalıklar bütün hayvanlarda, ırk farketmeksizin olduğu için yapacak bir şey yok. Siz hangisini tercih edersiniz peki British'in en azından eklemlerinde pek sorun olmadığı için onu almak istiyorum ama bilemiyorum

Ben şu an kedi alacak olsam Tekir veya Van Kedisi cinsinden şaşmam. Diğer cins kediler çok hassas.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…