Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üreticilerin uydurduğu bilim dışı bir şehir efsanesidir.

Ben kimsenin uretimhanesinden edinmedim bu yasa kadar edindigim entelektüel bilgi sayesinde bu seviyedeyim, muhabbeti ezilmis ilkokul cocugu uste cikmaya calisiyor senaryosuna dondurmeyelim laf kalabaligiyla falan hiçbir yere gidemezsin karsinda bebe yok. Kedilerde dogal secilim cok daha iyilestirici, rafine bir sekilde ilerliyor bir insan omrunde 3 jenerasyona sahit olurken bir insan omrunde 160 kedi jenerasyonu geciyor bu dunyadan. Genetik basiclerine hiç girmeyelim genetik rahatsizliklar in breed sebebiyle devam eder, ureticilerin de sirf o kedilerin kulaklari kivrik olsun diye hayvanlari ensest iliskiye zorladigini duymussundur. Iste bahsettigin o rahatsizlik anca bu sekilde soydan soya aktariliyor, gitsin bu vatandas kedisini bir tane tekirle ciftlestirsin o hayvan bir kere kizanlayip ciftlesemedigi zaman omru boyunca ruhsal bir bosluk yasayacak. Genlerinde yazili olan ne pahasina olursa olsun soyunu devam ettir kodunu isleyemedigi icin. Senin o gittigin yoldan benim 3. donusum.

Senın 'tecrube' dedıgın seyın bılımsel makaleler karsısında hıcbır hukmu yok. 'Sadece akraba eslesmesınde sorun olur' yalanı 30 yıl oncesınde kaldı; bugun her veterıner otorıtesı o kulagın kıvrık olmasının bızzat hastalıgın kendısı oldugunu soyluyor. Ben sana dunya capında gecerlı bılımsel kanıtları bıraktım, sen ıse 'komsunun 110 kedısı' gıbı komık argumanlarla bılıme kafa tutmaya calısıyorsun. Daha fazla laf anlatmaya nıyetım yok; bılım ortada, raporlar ortada. Okuyup ogrenmek ıstersen lınkler yukarıda, cehaletınle mutlu olmak ıstersen o da senın tercıhın. Konu benım ıcın kapanmıstır.
Sen once klavye kullanmayi ogren. Hadi aksam aksam seninle cope atacak vaktim yok. Bir sey biliyormus gibi atliyosun bir de okumus bir yerlerden birilerinin safsatasini, bilimmis... Hadi ordan.

Ben kimsenin uretimhanesinden edinmedim bu yasa kadar edindigim entelektüel bilgi sayesinde bu seviyedeyim, muhabbeti ezilmis ilkokul cocugu uste cikmaya calisiyor senaryosuna dondurmeyelim laf kalabaligiyla falan hiçbir yere gidemezsin karsinda bebe yok. Kedilerde dogal secilim cok daha iyilestirici, rafine bir sekilde ilerliyor bir insan omrunde 3 jenerasyona sahit olurken bir insan omrunde 160 kedi jenerasyonu geciyor bu dunyadan. Genetik basiclerine hiç girmeyelim genetik rahatsizliklar in breed sebebiyle devam eder, ureticilerin de sirf o kedilerin kulaklari kivrik olsun diye hayvanlari ensest iliskiye zorladigini duymussundur. Iste bahsettigin o rahatsizlik anca bu sekilde soydan soya aktariliyor, gitsin bu vatandas kedisini bir tane tekirle ciftlestirsin o hayvan bir kere kizanlayip ciftlesemedigi zaman omru boyunca ruhsal bir bosluk yasayacak. Genlerinde yazili olan ne pahasina olursa olsun soyunu devam ettir kodunu isleyemedigi icin. Senin o gittigin yoldan benim 3. donusum.

Sen once klavye kullanmayi ogren. Hadi aksam aksam seninle cope atacak vaktim yok. Bir sey biliyormus gibi atliyosun bir de okumus bir yerlerden birilerinin safsatasini, bilimmis... Hadi ordan.
Kedilerde 'ruhsal boşluk' diye bir kavramın olmadığını, bunun sadece hormonlardan ibaret olduğunu ve kısırlaştırmanın bu stresi bitirdiğini bilecek kadar bile bilgi yokken; bilimin karşısına 'komşunun 110 kedisi' ve '160 nesil' gibi matematik dışı saçmalıklarla çıkman her şeyi özetliyor.

İyi günler, daha fazla konuyu kirletmeye gerek yok saçma sapan argümanlar ile.

12 aylık dişi Scottish Fold kedim kızgınlık dönemine girdi ve sürekli çok tuhaf sesler çıkararak miyavlıyor. Yerinde duramıyor, devamlı yuvarlanıyor ve huzursuz görünüyor. Bu süreçte kediyi sakinleştirmek için gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı merak ediyorum. Ayrıca şu an kızgınlıkta mı kısırlaştırmak daha doğru yoksa dönemin bitmesini beklemek mi gerekiyor? Daha önce bu durumu yaşayan veya süreci yönetmiş olanlardan tavsiye bekliyorum; evde ciddi ama tatlı bir gürültü ve huzursuzluk hakim.

🩶
Geçmiş olsun. Bu dönemde yapılabilecek en iyi şey kedinin dikkatini oyunla dağıtmak ve stresli ortamlardan uzak tutmaktır. Kızgınlık dönemindeyken kısırlaştırma operasyonu pek tavsiye edilmez çünkü kanama riski artar. En doğrusu bu sürecin geçmesini bekleyip öyle operasyon yaptırmaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.