Wardom

Başarılı
Yer
İstanbul
3.5 aylık bir erkek kedim var. Çevreye koku bırakmaya başladığı zaman mı yapmak gerekiyor tam olarak zamanı nedir koku bırakmaya başladıktan birkaç gün sonra o ruh halinden çıkınca mı kısırlaştırılmalı?
Birkaç gün devam ediyor diye duydum fakat ne kadar sürüyor? Veya bittiğini nasıl anlayabilirim?
@Lotr Manyağı bilginiz var mı ?

Kediniz anormal şekilde hareket etmeye başladığında, miyavladığında anlarsınız. Yani çok daha hareketli olurlar bu dönemlerde. Bu durum normale döndüğünde bir veterinere müracaat edebilirsiniz.

Normali şudur ilk kızgınlık dönemini atlatacak 2. kızgınlığa girmeden tam o arada yaptırman lazım her kızgınlık sonrası doğum yapmadığında kanser riski artıyor.

7-8 aylikken yaptirmayi dusunebilirsiniz. Kediler, 8-9 aylikken ilk kizginliklarina giris yaparlar / baslarlar. Kizginliktan once olmasi en ideal zamandir.

Normali şudur ilk kızgınlık dönemini atlatacak 2. kızgınlığa girmeden tam o arada yaptırman lazım her kızgınlık sonrası doğum yapmadığında kanser riski artıyor.
Kedi erkek, ayrıca dediğinizi temellendirecek bir kaynak var mıdır?

Kediniz anormal şekilde hareket etmeye başladığında, miyavladığında anlarsınız. Yani çok daha hareketli olurlar bu dönemlerde. Bu durum normale döndüğünde bir veterinere müracaat edebilirsiniz.

Ortalama bir süresi var mı dönemin peki? Tam ortasında da götürüp yapmamak lazım herhalde.

Kedi erkek, ayrıca dediğinizi temellendirecek bir kaynak var mıdır?

Herhalde dişi kediler için bahsetti.

Son düzenleme:
3.5 aylık bir erkek kedim var. Çevreye koku bırakmaya başladığı zaman mı yapmak gerekiyor tam olarak zamanı nedir koku bırakmaya başladıktan birkaç gün sonra o ruh halinden çıkınca mı kısırlaştırılmalı?
Birkaç gün devam ediyor diye duydum fakat ne kadar sürüyor? Veya bittiğini nasıl anlayabilirim?
@Lotr Manyağı bilginiz var mı ?
Merhaba, çok erken yapılması tavsiye edilmiyor. Bunu 1–2 ay sonra yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak ilk önerim, veterinere gidip basit bir kan testi yaptırmanız olacaktır. Bazı kediler maalesef verilen ilaçlara karşı alerjik olabiliyor ve bu durum kötü sonuçlar doğurabiliyor. Düşük bir ihtimal olsa da güvende olmak her zaman daha iyidir.

Dostum işleyiş böyle de veterinerin ile anlaşmalı süreci takip ederek yapacaksın bu işlemi. Daha yeni yakın arkadaşım kısırlaştırdı kedisini ilk kızgınlık sonrası 2.ye hızlı girebiliyor ama zar zor denk getirdi maalesef 3 kist oluşmuş bu süreçte. Tek yapman gereken bütçeni ayarlayıp veteriner ile iletişim halinde bu süreci ilerletmen. Aynı çocuk doğurma süreci gibi yani

Dostum işleyiş böyle de veterinerin ile anlaşmalı süreci takip ederek yapacaksın bu işlemi. Daha yeni yakın arkadaşım kısırlaştırdı kedisini ilk kızgınlık sonrası 2.ye hızlı girebiliyor ama zar zor denk getirdi maalesef 3 kist oluşmuş bu süreçte. Tek yapman gereken bütçeni ayarlayıp veteriner ile iletişim halinde bu süreci ilerletmen. Aynı çocuk doğurma süreci gibi yani.

Bütçem ayarlı da, bu kistin olma sebebi nedir? 2. ye girdiğinde bitmeden yapıldığı için mi?

Merhaba, çok erken yapılması tavsiye edilmiyor. Bunu 1–2 ay sonra yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak ilk önerim, veterinere gidip basit bir kan testi yaptırmanız olacaktır. Bazı kediler maalesef verilen ilaçlara karşı alerjik olabiliyor ve bu durum kötü sonuçlar doğurabiliyor. Düşük bir ihtimal olsa da güvende olmak her zaman daha iyidir.

Kan ve dışkı tahlili yapılmıştı 2 3 hafta önce. Herhangi bir problem çıkmadı değerlerinde.

Bütçem ayarlı da, bu kistin olma sebebi nedir? 2. ye girdiğinde bitmeden yapıldığı için mi?

Kan ve dışkı tahlili yapılmıştı 2 3 hafta önce. Herhangi bir problem çıkmadı değerlerinde.
Vücudun akışı gereği diye biliyorum. Kızgınlığa her girilip de çocuk yapılmadığı süreçte olabiliyormuş. Benim 2 kız kedimde de sorun olmadı çok şükür. Ameliyat sonrası saran bir kıyafet veriyorlar yalamasını önlemesi için. Sarkmayı önlüyor öneririm bu arada