Webcam Kullanan İnsan
Yetkin
- Makaleler
- 1
Öncelikle merhaba. Geçen yıl Eylül ayında skuterimin debriyaj balatası değişti. Sorunu elimden geldiği kadar videoyla çekmeye çalıştım, anlatmaya da çalışayım. Motosikletim yürüyor ama bi' sıkıntılı yürüyor. Debriyaj balatası değiştiğinden beri böyle. Ön debriyajdan mı yoksa arka debriyajdan mı kaynaklı sorun anlamadım. Sorun ise şu şekilde: Motosiklet bi' zorlanarak gidiyor gibi. Gitmeye çalışıyor, ama gidemiyor. Soğukken çalıştırıp 5-10 dakika sürdükten sonra durup kalkarken 3500 devire kadar falan motosiklet çekmiyor, arkadan birisi eliyle asılıyor da motor yürümüyor gibi oluyor, debriyaj balatasından da bildiğimiz kkkkkkkkkkkkkk diye sürtme sesi geliyor. Ben balaklava ve kask takmama rağmen bu sesi duyabiliyorum bu arada. Sonra 3500 devirden sonra bi anda gitmeye başlıyor, bi anda kafa atıyor yani. Motosiklet tam ısındığında, yani normal seyir sıcaklığına eriştiğinde ise kalkarken kafa atıyor gibi oluyor. Debriyaj balatasından garip bi ses geliyor tak tak tak tak tak diye, bi salıp bi tutuyor gibi. Motosiklet bi ileri kafa atıyor bi duruyor bi ileri kafa atıyor bi duruyor bu böyle 3000-3500 devire kadar falan devam ediyor. Hem sesi kötü, hem dışardan da kötü görüntü oluşturuyor. Debriyaj balatası değiştiğinden beri vaziyet bu. Bi' ustaya göstermiştim daha önce. Bagalarımın halen iyi durumda olduğunu ve kayışımın da "biraz" eskidiğini fakat değişmesinin gerek olmadığını söylemişti. Ses aslında krank sesine benziyor ama krank sesi değil, bundan eminim. Çünkü bu sebeple kaç sefer kontrol ettirdim krank mı diye. Ses böyle olunca kafamı da karıştırıyor haliyle. Eklemekte fayda var, daha önceden böyle değildi. Debriyaj balatası değişmeden önce 2000-2200 devir gibi direkt yürümeye başlıyordu motor. İvmelenmesi falan gayet güzeldi ve ben böyle bir sorunla hiç karşılaşmamıştım. Debriyaj balatası değiştiğinden beri yapıyor, zaten geç kalkıyor. Niye böyle yapar? Ne yapmam gerek? Ne önerirsiniz? Teşekkürler.
Videoda bilinçli olarak 2500 devirde tutuyorum. Dediğim durumu göstermeye çalışıyorum. Motor altımda yürümeye çalışıyor ama engelleniyor gibi oluyor. Diğer videolarda da durum vaziyet gördüğünüz gibi.
Videoda bilinçli olarak 2500 devirde tutuyorum. Dediğim durumu göstermeye çalışıyorum. Motor altımda yürümeye çalışıyor ama engelleniyor gibi oluyor. Diğer videolarda da durum vaziyet gördüğünüz gibi.