SiberSasi

Becerikli
Maalesef ki 2020'den 2022'ye kadar güzeldi. Fakat artık ne olduysa orada linç ediniyorum ben acaba Scratch'i bırakıp artık formlarda takılmayı planlıyorum. Oradakiler hem zorba, itici oluyorlar gerçekten anlamıyorum her ne kadar güzel bir şey olsa da günümüzde artık sevilmiyor. Bir de "Free israel" adlı stüdyolar açıyorlar bizimkilerde tabii hemen raporlamaya çalışıyorlar bazen de anti hesaplar oluyor bunlarda evet bir olay ve pandemi döneminde bunlar yoktu. Herkes evleri kapanmıştı ve sadece günlerini Scratch'te geçiyorlardı artık yavaş yavaş Türk Scratch topluluğu ölüyordu. Ve zaten yakında hem o platform hem de Türk Scratch topluluğun tamamiyle giderdi. Bir de sevmedikleri bir şey var rapor sistemi çok kötü. Sebepsiz yere ban yiyorlar hesapları falan filan bir de yorum duraklatma özelliği var mesela "çok şükür" yazınca yorum duraklatması veriyor 5 dakika boyunca nedeni ise filtrelenme kullanıyorlar. Çünkü sonuçta Scratch tarafsız bir site. Ve o yüzden belki yakında Scratch'i bırakıp bu formlarda artık Scratch gibi çok aktif olmaya başlarım diye düşünüyorum.