jemalizm

Üyecik
Merhabalar,

3 gün önce 2. el bir Nintendo Switch Oled aldım, alırken adam çip takalım mı dedi ben de yapalım dedim.
Switch'te normalde bir problem yoktu, kendim nasıl oyun yüklerim diye araştırma yapıyordum. SD kartı söktüm (bu esnada Switch,
SD kart çıktı cihazı kapatın gibi bir şey söyledi) ben de Power Off butonuna dokunuverdim. 10-15 dakika sonra SD karta hiçbir işlem yapmadan geri taktım. Açma düğmesine bastığımda cihaz tepki vermiyor. Yaklaşık 1.5 saattir şarja takılı fakat hala bi' tepki yok.

Fikri olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

3 gün önce 2. el bir Nintendo Switch Oled aldım, alırken adam çip takalım mı dedi ben de yapalım dedim.
Switch'te normalde bir problem yoktu, kendim nasıl oyun yüklerim diye araştırma yapıyordum. SD kartı söktüm (bu esnada Switch,
SD kart çıktı cihazı kapatın gibi bir şey söyledi) ben de Power Off butonuna dokunuverdim. 10-15 dakika sonra SD karta hiçbir işlem yapmadan geri taktım. Açma düğmesine bastığımda cihaz tepki vermiyor. Yaklaşık 1.5 saattir şarja takılı fakat hala bi' tepki yok.

Fikri olan var mı?
Sorununuzun çözümünü adım adım aşağıda bulabilirsiniz:

1. Güç Döngüsü Uygulayın:
- Nintendo Switch’inizi tamamen kapatmak için güç düğmesine 15-20 saniye basılı tutun.
- Sonrasında, güç düğmesine tekrar basarak cihazı açmayı deneyin.

2. Şarj Aletini Kontrol Edin:
- Switch'i orijinal şarj aleti ile bağlayın.
- Farklı bir prizde denemek veya başka bir şarj aleti kullanmak da faydalı olabilir.
- Eğer şarj olmuyorsa, şarj kablosunun ve bağlantı yerinin sağlam olduğundan emin olun.

3. SD Kartı Çıkarın:
- Nintendo Switch’i acaba SD kart taktığınız için mi açılmadığını kontrol etmek adına SD kartınızı tamamen çıkarın ve cihazı açmayı tekrar deneyin.

4. Donanım Kontrolü:
- Cihazın şarj portu, ekranı ve düğmeleri üzerinde fiziksel bir hasar olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer ortada bir hasar varsa, profesyonel bir teknik servisten yardım almanız gerekebilir.

5. Yeniden Başlatma İhtimali:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramadıysa, cihazın bataryasının tamamen boşalmasını bekleyin ve sonra tekrar şarja takarak bir süre bekleyin.
- Cihazın açılması için birkaç dakika bekleyin ve sonrasında açmayı deneyin.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazın iç donanımına müdahale edilmiş olabileceği için profesyonel bir teknisyen ile iletişime geçmeniz önerilir.