talkotalko

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, Steam üzerinden indirme yaparken daha hızlı indiriyor ve yazıyor fakat HDD'ye indirmeye kalktığımda epey bir düşüyor (700'den 100lere). CrystalDiskInfo'da böyle bir ekran ile karşılaştım. Nekadar duruma "iyi" dese de kafama takıldı. Sizce sorun çıkaracak bir durumda mı?

Ekran görüntüsü 2025-08-18 202304.webp

HDD'den SSD performansı beklenemez, burada iyi veya kötü yazması çok önemli değil, CrystalDiskMark ile okuma yazma testi yapıp bakın.

HDD zaten normal SSD'ye kıyasla 5 kat, Nvme M2 SSD'ye kıyasla ortalama 10 kat daha yavaştır. Ben anormal bir durum göremedim.

Ek olarak da yeni nesil oyunların hiç birinin HDD'ye kurulması önerilmez performans açısından.

HDD zaten normal SSD'ye kıyasla 5 kat, NVMe M.2 SSD'ye kıyasla ortalama 10 kat daha yavaştır. Ben anormal bir durum göremedim.

Ek olarak da yeni nesil oyunların hiçbirinin HDD'ye kurulması önerilmez performans açısından.

ASUS ROG Maximus Formula Z690 kullanıyorum. 1 adet M.2 SSD takılı halihazırda. Daha takabilirim sanırım, şu an Steam'de oyunu, SSD üzerinden HDD'ye taşıdım 15 dakikada taşıdı. Eğer sorun olsa bu hızda taşımaz sanırım.

Söylediğim programı indirip çalıştıracaksınız, o test yapacak.

Testi gerçekleştirdim. Sonuçlar ektedir;

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-18 212817.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-18 212817.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Bu yazılımın durum raporuna çok takmamak lazım, sistemimde tonla mavi ekrana sebep olan ölü bir SSD'nin durumuna çok iyi diyordu bu yazılım.

Hocam nelere dikkat etmeliyim? Yani şu ana kadar şükür bir mavi ekran hatası vb almadım. Yukarıda da belirttiğim gibi sadece Steam'de indirirken sorun oldu. Onu da SSD'ye indirdim daha sonra HDD'ye taşıdım. 15dakikaya taşıdı 109GB'yi. Bir sorun olsa 15dakikaya yapmaz sanırım.