Sebepsiz yere ping değerinin 10 ms'ten 100 ms'e yükselmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elmas Kafa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 101
  • Etiketler Etiketler
    internet

Elmas Kafa

Uzman
Normalde Türk sunucularında 10 ms alırken şu an minimum 100. herhangi bir güncelleme yok, indirme de yok. İnterneti yavaşlatacak bir şey de yapmıyorum. DDoS falan mı yedim? Sebebi ne olabilir?

Normalde Türk sunucularında 10 ms alırken şu an minimum 100. herhangi bir güncelleme yok, indirme de yok. İnterneti yavaşlatacak bir şey de yapmıyorum. DDoS falan mı yedim? Sebebi ne olabilir?
Ping süresinin aniden yükselmesi birkaç nedenden kaynaklanabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu tanımlayıp çözebilirsiniz:

1. Ağ Bağlantısını Kontrol Et:
- Modem veya yönlendiricinizin fişini çekip 1-2 dakika bekledikten sonra tekrar takın.
- Kablolu bağlantı kullanıyorsanız, Ethernet kablosunu kontrol edin. Gevşek veya hasar görmüş kablolar ping sürelerini etkileyebilir.

2. Ağ Trafiğini İzleyin:
- Ağınızda başka cihazların (telefon, tablet vb.) yoğun bir şekilde veri kullanıp kullanmadığını kontrol edin. Bu cihazlar. ping sürenizi artırabilir.
- Tarayıcınızı açarak arka planda çalışan uygulamaları kapatın (örneğin, indirmeler, güncellemeler vb.).

3. Görev Yöneticisi ve Kaynak İzleyici:
- Windows'ta görev yöneticisini açarak (Ctrl + Shift + Esc) "Ağ" sekmesine gidin. Aşırı bant genişliği kullanan bir uygulama var mı kontrol edin.

4. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs:
- Antivirüs veya güvenlik duvarı yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin. Bu tür yazılımlar ağ trafiğinizi etkileyebilir.

5. Yönlendirici Ayarları:
- Yönlendiricinizin ayarlarına erişin (genellikle tarayıcıdan IP adresi ile) ve güncellemeleri kontrol edin. Firmware güncellemesi ping sürenizi etkileyebilir.

6. DNS Ayarları:
- DNS sunucularınızı değiştirin. Örneğin, Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) kullanmayı deneyin.

7. ISP ile İletişim:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçin. Problemin sizinle alakalı olmayabileceğini ve genel bir sorun olabileceğini bildirin.

Bu adımları izledikten sonra ping sürelerinizin düzelip düzelmediğini kontrol edin. Eğer hala yüksek değerler alıyorsanız, daha fazla teknik destek almayı düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…