İnternet hızı pingi değiştirmiyor, bende çok denedim araştırdım bir sürü ISS değiştim konum aynı olmasına rağmen ISS'ler arası fark gerçekten var harici pingi değiştiremedim. Millenicom'da 24, Netspeed'de 26, TurkNet'te 31ms almıştım Valorant'ta 1 ay içinde 3 ISS değişerek.

Yanda internet kafede 4 5ms alıyorlar onlar nasıl bu değerleri görüyor anlamadım.
Bende FTTH kullanıyorum hatta ONT cihazım bile yok.
GPON modem kullanıyorum.

TT ya da Vodafone üzerinden upstream yapıyor bu ikisinden biri AS204209 BIZIM INTERNET VE BILISIM TEKNOLOJILERI SAN. VE TIC.L... - bgp.tools
Windows'ta CMD'yi açıp tracert 8.8.8.8 yazıp atarsan nereden çıktığını görürsün.

Speedtest yaparken Vodafone yazıyor zaten hocam.

Peki benim ISS'im Vodafone altyapısını kullanıyor diye Peer'ı onlarınki gibi mi oluyor?
Hayır. Belirli bir yere kadar altyapı sahibinin altyapısında devam eder, sonrasında kullandığınız firmanın omurgasına katılır. Küçük firmalarınki genelde çok gelişmiş değildir. Hatta çoğu zaman kendi omurgaları bile olmaz.

TT ya da Vodafone üzerinden upstream yapıyor bu ikisinden biri https://bgp.tools/as/204209#connectivity
Windows'ta CMD'yi açıp tracert 8.8.8.8 yazıp atarsan nereden çıktığını görürsün.

Bu sizin attığınızdan ne anlayabiliriz iyi mi? Kötü mü? TT altyapısı DSL olanlar için geçerlidir dediğim gibi ben Vodafone olduğundan eminim.

Bizim internet fiber altyapısında Vodafone omurgası oluyor galiba.

Yani hocam? Bu iyi bir şey mi?

Cehaletimin kusuruna bakmayın.
Kullanılan kablo, pano, server vb. şeyler sorunsuz olduktan sonra endişelenmeye gerek yok. Bende rastgele bir İSS kullanmaktayım TT altyapısı ile. Son 1-2 aydır YouTube'da rastgele donması dışında 2 yıldır bir sorun yaşamadım. İlden ile ve ilçeden ilçeye altyapılar fark gösterir. En basitinden apartman ve müstakil ev bile farkettirir hocam. xDSL altyapı kullanmamanızı öneririm.