Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

crosscountry

Gelişen
Kasa: Segotep Radiant Black
Anakart: MSI A620M-E
RAM’ler: Team T-Force Delta RGB

Bütçemi biraz daha artırıp 7600 için bu soğutucuyu almak istedim fakat kasaya sığıp sığmayacağından emin olamadım. Yükseklik olarak sığsa bile genişlik açısından veya RAM’lere değip değmeyeceği konusunda kararsızım. RAM’ler düz değil, biraz eğimli. Kasaya sığar mı?

Asıl korktuğum RAM’lere değmesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yükseklik: Thermalright Phantom Spirit 120 SE’nin yüksekliği yaklaşık 157 mm. Segotep Radiant Black kasanın maksimum işlemci soğutucu yüksekliği genellikle 160-170 mm civarındadır. Bu yüzden yükseklik açısından sığma ihtimali yüksek.

Genişlik ve RAM ile Temas: MSI A620M-E anakart ve Team T-Force Delta RGB RAM’leriniz biraz eğimli olduğundan, soğutucunun yan kanatları veya fanı RAM modüllerine temas edebilir. Phantom Spirit 120 SE genellikle geniş ve yüksek fan yapısına sahip bir model olduğundan RAM’lere temas riski var.

Soğutucuyu almadan önce kasanızın iç yüksekliğini ve RAM ile fan arası mesafeyi ölçün. Özellikle RAM yüksekliği 45 mm üzerindeyse veya soğutucunun fanı RAM hizasına denk geliyorsa temas olabilir.
Yükseklik: Thermalright Phantom Spirit 120 SE’nin yüksekliği yaklaşık 157 mm. Segotep Radiant Black kasanın maksimum işlemci soğutucu yüksekliği genellikle 160-170 mm civarındadır. Bu yüzden yükseklik açısından sığma ihtimali yüksek.

Genişlik ve RAM ile Temas: MSI A620M-E anakart ve Team T-Force Delta RGB RAM’leriniz biraz eğimli olduğundan, soğutucunun yan kanatları veya fanı RAM modüllerine temas edebilir. Phantom Spirit 120 SE genellikle geniş ve yüksek fan yapısına sahip bir model olduğundan RAM’lere temas riski var.

Soğutucuyu almadan önce kasanızın iç yüksekliğini ve RAM ile fan arası mesafeyi ölçün. Özellikle RAM yüksekliği 45 mm üzerindeyse veya soğutucunun fanı RAM hizasına denk geliyorsa temas olabilir.

Çözüm
Kasa: Segotep Radiant Black
Anakart: MSI A620M-E
RAM'ler: Team T-Force Delta RGB

Bütçemi biraz daha artırıp 7600 için bu soğutucuyu almak istedim fakat kasaya sığıp sığmayacağından emin olamadım. Yükseklik olarak sığsa bile genişlik açısından veya RAM'lere değip değmeyeceği konusunda kararsızım. RAM'ler düz değil, biraz eğimli. Kasaya sığar mı?

Asıl korktuğum RAM'lere değmesi.

Buralarda CPU desteği 160mm demişler. Phantom Spirit 154mm. RAM'lerin DDR5 hali 46mm. RAM tarafındaki fanın sığmama ihtimali var. Olmazsa onu egzoz fan kısmına atbilirsin.

Yükseklik: Thermalright Phantom spirit 120 SE'nin yüksekliği yaklaşık 157 mm. Segotep Radiant Black kasanın maksimum işlemci soğutucu yüksekliği genellikle 160-170 mm civarındadır. Bu yüzden yükseklik açısından sığma ihtimali yüksek.

Genişlik ve RAM ile temas: MSI A620M-E anakart ve Team T-Force Delta RGB RAM'leriniz biraz eğimli olduğundan, soğutucunun yan kanatları veya fanı RAM modüllerine temas edebilir. Phantom spirit 120 SE genellikle geniş ve yüksek fan yapısına sahip bir model olduğundan RAM'lere temas riski var.

Buralarda CPU desteği 160mm demişler. Phantom spirit 154mm. RAM'lerin DDR5 hali 46mm. RAM tarafındaki fanın sığmama ihtimali var. Olmazsa onu egzoz fan kısmına atbilirsin.

Bu sığmayacak tamam anladım.

Son düzenleyen: Moderatör: