Talent

Uzman
Arkadaşlar elimde bir adet laptop RAM var ve bunu sarı sitede ilana koymuştum. Param Güvende ile satış yapmıyorum, sadece elden teslim etmek istiyorum fakat bir alıcı dün bana yazdı ve şunları söyledi: "Ben sana güveniyorum, sana önden parayı IBAN'ına atayım, adresi de vereyim bana kargola." Fakat şu dönemde insanların birbirine hiç güveni kalmazken bu adam bana nasıl güvenip parayı atacak? Yani ben parayı alınca göndermemezlik yapmam tabii ama herkes bu kadar temiz kalpli olmayabilir. Ne dersiniz alışverişi yapsam mı? Bir sıkıntı çıkar mı?

Arkadaşlar elimde bir adet laptop RAM var ve bunu sarı sitede ilana koymuştum. Param Güvende ile satış yapmıyorum, sadece elden teslim etmek istiyorum fakat bir alıcı dün bana yazdı ve şunları söyledi: "ben sana güveniyorum, sana önden parayı IBAN'ına atayım, adresi de vereyim bana kargola." fakat şu dönemde insanların birbirine hiç güveni kalmazken bu adam bana nasıl güvenip parayı atacak? Yani ben parayı alınca göndermemezlik yapmam tabii ama herkes bu kadar temiz kalpli olmayabilir. Ne dersiniz alışverişi yapsam mı? Bir sıkıntı çıkar mı?

Geçen Xbox Series S cihazımı satarken aynısı yaşandı, pazartesi günü cihazı kargolarım demiştim. Cumartesi gününden parayı attı, nasıl güvendi anlam getiremedim ancak güvenenler oluyor gerçekten.

Ben de birkaç defa körü körüne para atarak birkaç şey aldım. Bazen insanın güvenesi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yüksek bütçeli bir şey değilse bazıları atıyor fakat IBAN'a para almak bu dönemde ne kadar güvenilir bilemedim çünkü çalıntı hesaplar ile yollanıyor olabilir o para başınıza durduk yere belada alabilirsiniz.

IBAN'dan para almak özellikle belirsiz şekilde çok tehlikelidir.

Geçen Xbox Series S cihazımı satarken aynısı yaşandı, pazartesi günü cihazı kargolarım demiştim. Cumartesi gününden parayı attı, nasıl güvendi anlam getiremedim ancak güvenenler oluyor gerçekten.

Ben de islemci sattim; adam parayi yolladi, oyle kargoladim :D olmasi gereken o degil mi eger guvenli islem seyi kullanmiyorsaniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yüksek bütçeli bir şey değilse bazıları atıyor fakat IBAN'a para almak bu dönemde ne kadar güvenilir bilemedim çünkü çalıntı hesaplar ile yollanıyor olabilir o para başınıza durduk yere belada alabilirsiniz.

IBAN'dan para almak özellikle belirsiz şekilde çok tehlikelidir.

İşte kafamı kurcalayan kısımda bu. Birçok kişide açıklama ksımına ne aldığını marka modeliyle tek tek yazıp yolllasın parayı dediler. Bir yandan satmayayım diyoruma ama bir yandan da bir yıldır elimde RAM'ler hazır fiyatı da artmışken elimden çıksın istiyorum.

Defalarca bu şekilde ürün gönderdim. Güveniyorlarsa önden parayı alırsınız, ondan sonra sağlam bir şekilde, ürün size gönderilseydi nasıl teslim almak isterdiniz kıvamında, paketleyip adama gönderebilirsiniz.

Kargo parası vermemek için de ürünün anlaştığınız fiyatından 100 TL eksik göndermesini isteyin.
(Örneğin 3100 TL ise RAM, size 3000 TL göndersin)

Param güvende ile 100 TL'lik ilan açın. Adam onu satın alsın. Size verilen kargo koduyla bedavaya gönderebilirsiniz. İşlem ücreti yalnızca %15 olacağından 15 TL'ye kargoyu da halletmiş olursunuz.