mefosane

Uzman
Merhabalar şuanda 115 kilo civarı boyum ise 183 . Aşırı fazla ve çok rahatsızım bu durumdan. Bel çevrem çok yağlı ama aşırı bir göbeğim yok. Genetik olarak kilomun çoğunu bacaklarımdan alıyorum bu yuzden normalde kilom olduğumdan az sanılıyor. Ama bacaklarım ve kalçam gerçekten aşırı büyük ve çok sinirimi bozuyor. Çocukluğumdan 2022 yılına kadar kiloluydum. İdeal kiloma gelmiştim diyet ve sporla ama çok bunaldıktan sonra eskisi gibi oldu ve şuan ne yaparsam yapayim eski halime dönemiyorum. İştahıma engel olamiyorum. Her seferinde pişman olmama rağmen basit şeker karbonhidratı sürekli yiyesim geliyor. 85 kilo civarında iken hayat kalitem çok daha fazlaydı. Şuanda sürekli terliyorum, aynada rahatsız hissediyorum. Önerileriniz var mı?

Boyunuz gayet iyi, şekeri bırakamıyorsanız kendinize çok yüklenmeyin, diyetisyene ulaşıp özellikle hba1c ve tiroid değerlerine baktırın. Durum psikolojikten çok hormonsal etkilerin de sonucu olabilir bu yüzden tam kontrol için doktora danışmanız gerekiyor.

Uzun süreli yüksek kiloluğun sebebi çoğunlukla hayat tarzından ve hormonal sebeplerden kaynaklanıyor, bu yüzden diyetler her ne kadar işe yarar da olsa etkisini uzun sürdüremiyor.

Önce dahiliye doktoruna gitmen gerek. Hormonlarına vs. bakar, gerekirse diyetisyene yönlendirir. Her şey normal ise tek yol ağırlık çalışmak.

Boyunuz gayet iyi, şekeri bırakamıyorsanız kendinize çok yüklenmeyin, diyetisyene ulaşıp özellikle hba1c ve tiroid değerlerine baktırın. Durum psikolojikten çok hormonsal etkilerin de sonucu olabilir bu yüzden tam kontrol için doktora danışmanız gerekiyor.

Uzun süreli yüksek kiloluğun sebebi çoğunlukla hayat tarzından ve hormonal sebeplerden kaynaklanıyor, bu yüzden diyetler her ne kadar işe yarar da olsa etkisini uzun sürdüremiyor.
Bunlara sağlık ocağı yeterli değil değil mi?

Önce dahiliye doktoruna gitmen gerek. Hormonlarına vs. bakar, gerekirse diyetisyene yönlendirir. Her şey normal ise tek yol ağırlık çalışmak.
Dahiliyeye mi gitmeliyim bunlar için? Teşekkürler yanıtlarınız için.