PKK'nın silah bırakması sürecinin ilk hukuki adımı Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “çerçeve yasa” kapsamına girip girmeyeceği ise tartışma konusu oldu. Nefes gazetesi yazarı Nuray Babacan, kulislerdeki beklentinin en geç eylül ayında Demirtaş serbest bırakılması yönünde olduğunu yazdı. Öte yandan Babacan, Avrupa’da yaşayan PKK’lılar konusunun da kriz çıkardığını, kulislerde "sertlik yanlısı” açıklamalar yapanların “ayıklanarak gerginliği besleme olasılığı olanlara kapı açılmayacağının” konuşulduğunu yazdı.
Demirtaş'ın tahliyesi için tartışmalar sürerken MHP'li Feti Yıldız "yasa kapsamında" dedi. Kulislerde de DEM'in istediği tarih belli oldu. Aksi durumu "Anlatamayız" diyen DEM, iktidara ister yasa ister AYM ister AİHM mesajı verdi.
Meclis'te iktidar ve muhalefetin geniş mutabakatıyla kabul edilen 'Çerçeve Yasa'nın yankıları sürerken, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın durumu siyasette günün en çok tartışılan konusu oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın açıklamalarıyla alevlenen...
Ülkenin bağımsızlığını hiçe sayarak teröristlere her alanda taviz veren ve yanı sıra bunun barış tohumları ekeceğine inancı olanların sonucunu ilk ihanet sürecinde görmüştük. Ülkeyi siyasi menfaatleri için tehlikeli çıkmazlara sokmadan duramayan müstebit bir iktidar var.
Omurga, insan vücudunun temel destekleyici yapılarından biridir ve iskelet sisteminin ana eksenini oluşturur. Kafatasından leğen kemiğine kadar uzanan omurga, omur adı verilen kemiklerin art arda dizilmesiyle meydana gelir. Omurların arasında bulunan diskler, vücuda binen yükün dengeli şekilde dağılmasına ve hareket sırasında oluşan darbelerin azaltılmasına yardımcı olur. Omurganın en önemli görevlerinden biri, merkezi sinir sisteminin bir parçası olan omuriliği çevreleyerek korumaktır. Bunun yanında başın ve gövdenin ağırlığını taşır, vücudun dik durmasını sağlar ve eğilme, dönme gibi hareketlere katkıda bulunur. (!)
Bu da konundan bağımsız olarak partilerin oy dağılımları.
Ülkenin bağımsızlığını hiçe sayarak teröristlere her alanda taviz veren ve yanı sıra bunun barış tohumları ekeceğine inancı olanların sonucunu ilk ihanet sürecinde görmüştük. Ülkeyi siyasi menfaatleri için tehlikeli çıkmazlara sokmadan duramayan müstebit bir iktidar var.
Bu millete az bile takım tutar gibi siyasi parti tutarsa sonucu bu. 2023'de biri biz başa gelmezsek onlar Seloyu salacaklar falan diyordu ama kimdi unuttum. Neyse konvoya geç kaldım. (Düüüt düüüt.)
3 sene önce "Vatan Millet Sakarya" diye seçimi kazan, 3 sene sonra masaya otur bu müsveddelerle yazık, yazık, topunun Allah belasını versin.
Bozkurt zannedersin, baktım tasmalı.
Kimi ülkücüyüm diyor, kimi Osmanlı.
Şu meslevi musluğunu biraz kısmalı.
Türk'ün öz yurdunda Türk arıyorum.
Abdurrahim Karakoç