Sıradan İnsan

Başarılı
Arkadaşlar ben telefonuma bir APK dosyası indirdim. Sonra telefonuma Send Files To TV uygulamasını yükledim. Aynı şekilde televizyona da bu uygulamayı yükledim. Televizyon Google TV destekli. Telefondan uygulamaya girince dosyayı seçtim. Televizyondan da receive seçeneğine bastım. Ama dosya gözükmedi. Nedeni ise IP adreslerinin farklı olması. Yani telefonda sonu 1.4 iken televizyonda ise 1.3 olarak gösteriyor.

Televizyonda uygulamanın altında bir ingilizce cümle yazıyor:
"By keeping the screen on and the application foreground prevent wifi power-saving mode and optimize the speed of data transfer."

Arkadaşlar ben telefonuma bir APK dosyası indirdim. Sonra telefonuma Send Files To TV uygulamasını yükledim. Aynı şekilde televizyona da bu uygulamayı yükledim. Televizyon Google TV destekli. Telefondan uygulamaya girince dosyayı seçtim. Televizyondan da receive seçeneğine bastım. Ama dosya gözükmedi. Nedeni ise IP adreslerinin farklı olması. Yani telefonda sonu 1.4 iken televizyonda ise 1.3 olarak gösteriyor.

Televizyonda uygulamanın altında bir ingilizce cümle yazıyor:
"By keeping the screen on and the application foreground prevent wifi power-saving mode and optimize the speed of data transfer."
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin:
- Hem telefonunuzun hem de televizyonunuzun aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun. Farklı ağlarda olmaları durumu, dosya transferini engelleyebilir.

2. IP Adreslerini Karşılaştırın:
- Telefonunuzun ve televizyonunuzun IP adreslerini kontrol edin. Yanlışlıkla farklı ağlara bağlanmadığınızı doğrulayın.
- IP adreslerini nasıl kontrol edeceğiniz:
- Telefon: Ayarlar > Wi-Fi > Bağlı olduğunuz ağın adını seçin, IP adresinizi burada göreceksiniz.
- Televizyon: Ayarlar > Ağ > IP Ayarları bölümünden IP adresini kontrol edin.

3. Uygulama İzinlerini Kontrol Edin:
- Hem telefonunuza hem de televizyonunuza kurduğunuz "Send Files To TV" uygulamasının gerekli izinlere sahip olduğundan emin olun.

4. Uygulamayı Yeniden Başlatın:
- Telefonunuzda ve televizyonunuzda "Send Files To TV" uygulamasını kapatıp tekrar açmayı deneyin.

5. Ekranı Açık Tutma:
- Televizyonda "By keeping the screen on..." mesajı, ekranın kapalı kalmasının transferi engelleyebileceğine işaret ediyor. Bu nedenle:
- Televizyonun ekranını açık bırakmayı ve uygulamayı bir ön planda tutmayı deneyin.

6. Wi-Fi Güç Tasarruf Modunu Kontrol Edin:
- Telefonunuzda ve televizyonunuzda Wi-Fi güç tasarruf modunu kapatın. Bu, veri transferinde hız kaybı yaşanmasını önleyecektir.

7. Uygulamayı Güncelleyin:
- Uygulamanın en son sürümde olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse güncelleyerek tekrar deneyin.

8. Farklı Bir Dosya Dene:
- Eğer sorun hala çözülmediyse, farklı bir dosya ile transfer yapmayı deneyin. Belki de sorun dosyadan kaynaklanıyor olabilir.

Bu adımları izledikten sonra, sorununuzun çözülmesi gerekir. Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız, ek bilgi sağlamaktan memnun olurum.