Şenpiliç'in "annemin köftesi piliç kasap köfte" ürününde ölümcül bakteri tespit edildi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz744
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 311

Deniz744 38

Üstün

Zaten piliç diye tercih etmiyordum. Şenpiliç'e 210.000 civarı bir ceza kesilmiş. İnsan hayatının değeri bu kadar ucuz olmamalı. 210k ne demek ya? Çakarları açık unutup pastaneye giden bir adama 317.000, domatesleri döküp protesto yapan çiftçilere 17 milyon ceza kesmesini bilen devlet. Milyar dolarlık şirkete gelince kedi kesilip 210.000 TL'cik ceza kesiyor. Ölümcül bakteriden bahsediyoruz, oksijensiz ortamda bile hayatta kalabilen bir bakteri bu. Önce halkın ekonomisini refahını çökert, halkı piliç yemeye zorla. Sonra kontamine olmuş gıdaları halka sat. 210k cezayla kurtul, ooh ne ala memleket.

Araştırmak isteyenler için bakterinin tam ismi: Listeria monocytogenes.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ulan 210.000 lira para mı onlar için? Kocaman şirket adamlar. Bir ay faaliyetleri durdur ya da ağır para cezası(birkaç milyon lira) kes bak bakalım bir daha oluyor mu böyle bir şey?

Size şiddetle tavsiye ediyorum. Tavukla yapilmis herhangi bir hazir gida almayın. Bir keresinde tavuk sucuktan tüy cikmisti keserken fark ettim o gunden beri tavukla ilgili hic bir urun almiyorum. Ayrica tavuk urunleri yaz sicaginda cok hassas oluyorlar hemen bakteri uruyor. Yazin ozellikle tavukla ilgili hic bir sey yemem.

Ceza o kadar enteresan ki yatkın bir şirket olsam cezası bu kadarcık mıydı der bende yapmaya başlarım. Helal olsun, teşvik edici cezalarınızla halkla her gün daha fazla, dozu bir tık arttırarak dalga geçtiğinizi düşünüyorum.

Ulan 210.000 lira para mı onlar için? Kocaman şirket adamlar. Bir ay faaliyetleri durdur ya da ağır para cezası(birkaç milyon lira) kes bak bakalım bir daha oluyor mu böyle bir şey?

Geçen, 2-3 hafta önce benim arkadaşa bir çakar lamba var diye 250.000 TL ceza yedi. Bu ülkede insanların hayatı çok ucuz.

Önerdikleri gibi tavada 6 dk pişirilirse bir tehdit oluşturmaz. Yine de temas ile bulaşma ihtimali var, herhalde buna gore boyle dusuk bir ceza verdiler.

Önerdikleri gibi tavada 6 dk pişirilirse bir tehdit oluşturmaz. Yine de temas ile bulaşma ihtimali var, herhalde buna gore boyle dusuk bir ceza verdiler.

Ne? Oksijensiz ortamda bile hayatta kalabilen bir bakteri 6 dakika 60 70 santigrat derece ısı gördüğünde mi kaybolacak? Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın hocam lütfen.

Ayrıca temas ile de bulaşsa milyonlarca insanın hayatının değeri 210000 mi? Buna göre düşük bir ceza verildi diyorsun bir de.

Son düzenleme:
O marka yine de üretsine geliyor bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…