ertugrulaks

Gelişen
Cihaz
ASUS TUF Gaming A16 FA608PM
İki ay önce ASUS TUF A16 5060 Ryzen 9 dizüstü bilgisayar almıştım. Bir ay önce RAM'lerde sorun oluştu ve servise gönderdim. RAM ve anakart arızalı olduğu için değişti. Geldiğinde Windows'u sıfırdan kurdum, Driver Booster'dan güncellemelerini yaptım. BIOS ve chipseti de ASUS'un sitesinden indirdim. Armoury Crate uygulamasını kurdum. Sonra Turbo moddayken bir stres testi yaptım fakat Cinebench ve FurMark değerleri gayet normaldi. Fakat Fortnite oyununu indirip oynamaya başladığımda sessiz modda 160'dan 30-40'a, performans modunda 200 küsurdan 50-60'a FPS düşüşü oluyordu sürekli. Yan tarafta HWMonitor açıp gözlemledim. Sıcaklıkta herhangi bir problem gözükmüyordu fakat CPU gücü paket değeri 70W küsurlerden 30W'lara düşüyor. Daha sonrasında HWiNFO uygulamasından kontrolleri yaptım termal kısma (HTC) değerini vs. hep yok olarak gösteriyor. Sıcaklıklar normal olduğundan termal throttling var mı yok mu emin olamadım. Diğer şüphe de güç limiti throttling oldu. Sonrasında format attım. Sıfırdan ASUS'un sitesinden sürücüleri kendim indirdim kurdum. G-helper kurdum ve Fortnite'a tekrar girip denedim ilk başta oyunun performans modundayken sabit 144 watt düşüşü olmadan oynattı. Daha sonra DX12'ye geçtiğimde g-helper dengeli modda inanılmaz düşüş ve watt düşüşü gözlemledim. G-helper Turbo moduna geçtiğimde ise bu sorun azaldı. Fakat servis öncesi dengeli modda da gayet akıcı dropsuz oynayabiliyordum. Adaptör sağlam. 280W ve herhangi bir şarj düşüşü gözlemlenmiyor.

Driver Booster ile olmaz sıkıntılı. İkinci olarak bu adamlar servis noktasında çok kötüler. Cihaz belki metalik macuna özel olarak tasarlanmıştır. Ama bunlar gider normal macun kullanır biliyorum yapmadıkları şey değil.

Driver Booster ile olmaz sıkıntılı. İkinci olarak bu adamlar servis noktasında çok kötüler. Cihaz belki metalik macuna özel olarak tasarlanmıştır. Ama bunlar gider normal macun kullanır biliyorum yapmadıkları şey değil.
Benim de en büyük şüphem o zaten. Driver booster ile ilgili değil muhtemelen çünkü dediğim gibi format sonrası manuel indirdim driverları. CPU ve GPU sıcaklıkları normal ama anakartta VRM sıcaklığını gösteren bir sensor olmadığı için esas şüphem onun ısınıyor olması.