ServisPoint ekran kartı arızasını Valorant ile test ediyor

seeraddar

Üstün
Kısaca durumu özetleyeyim:

Ekran kartım bozuldu, garanti kapsamında yenisini gönderdiler. Ancak gelen kart kutudan çıkar çıkmaz arızalıydı. Yük altında sistem çöküyordu ve AMD yazılımı sürekli hata raporu oluşturuyordu. Ayrıca oyun oynarken fan 3200 RPM'ye çıkmasına rağmen hotspot sıcaklığı 100°C'ye ulaşıyordu. Çökme anı da dahil olmak üzere her şeyin videosu var ve bunları yetkililere ilettim.

ASUS ile görüştüm, kartı servise göndermemi istediler. Bugün beni arayıp bilgi istediler. Bugün servis kartta hiçbir sorun olmadığını raporlamış. Hangi işlemlerin yapıldığını sordum, bana Windows 10 yüklü bir sistemde test edildiğini, görüntü alındığını, Valorant ve PUBG Mobile oynandığını söylediler. (Steam değil, Mobile ) Ayrıca bilgisayarımdaki diğer parçalarda sıkıntı olabileceğini, farklı bir sistemde denemem gerektiğini belirttiler.

Oysa ben kutuya not olarak da yazmıştım ve ayrıca iletişim kurduğumuzda da farklı bir sistemde test ettiğimi belirtmiştim. Çökme anının videosunu da göndermiştim. Üstelik defalarca altını çizerek yük altında çöküyor dememe rağmen, Valorant gibi ekran kartına neredeyse hiç yük bindirmeyen bir oyunla test yapmışlar. Valorant'ta sorun yokmuş, diyerek geri göndermişler. Bu nasıl bir test süreci?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olaydan bağımsız kart ve PSU modeli nedir?

Olaydan bağımsız kart ve PSU modeli nedir?

ASUS Dual RX7600. kartın kullanılacağı PSU everet ancak evdeki kendi bilgisayarımda da test ettim, kendi PSU MSI, tam modeli bilmiyorum. PSU'luk değil bende PSU sanmıştım başta.

******Point Şaşırtmadı. Servis'e ikinci kez göndereceğin için ve aynı sorunu yaşadığın için iade, değişim hakkına sahipsin artık, yenisi ile değişim isteyebilirsin.

******Point Şaşırtmadı. Servis'e ikinci kez göndereceğin için ve aynı sorunu yaşadığın için iade, değişim hakkına sahipsin artık, yenisi ile değişim isteyebilirsin.
Aynı sorunu yaşayıp tekrar gönderirsem bu haklaramı sahip olacağım?

Maalesef Türkiye'deki çoğu servis böyle, globaldede sorun var ama bizdeki genel olarak servislerin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Kim bilir kaç para maaş alıyor o Valorant PUBG Mobile ile test yapan şahsiyet. Şu an sorun ekran kartının kendisi olmasa bile Valorant ile PUBG Mobile ile test yapılmaz, birisi emulator diğeri CPU bound nasıl GPU'ya yük binecek?

Bu arada sorun yetersiz termal ped teması veya sensör arızası olabilir hotspot 100 olması biraz onu çağrıştırıyor.

Hocam kart 2 aylık termal ped sıkıntılı ise değişsinler, ben yapsam garantiden çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…