Mr. Anybody

Uzman
Yer
Dünya
Trafik kurallarıyla ilgili yeni düzenlemeleri duymayan kalmamıştır herhalde. Cezalar zaten cep yakıyor ki bence olması gereken de bu; yoksa millet kuralları pek takmıyor. Ancak modifiye ve ses sistemleriyle ilgili gelen yeni ceza bence biraz aşırı olmuş. Eskiden yüksek sesle müzik dinlemenin cezası vardı ama artık arabada ses sistemi bulundurmanın bile 21.000 TL cezası var.

Bana kalırsa bu durum gerçekten saçma. Arabasında ses sistemi olan ama kimseyi rahatsız etmeden kendi halinde takılan adamın ne suçu var? Kurunun yanında yaş da yanıyor. Bunun yerine doğrudan yüksek sesle müzik dinlemenin cezasını 21.000 TL yapsalardı çok daha mantıklı ve adaletli olurdu bence.

8 takım Apocalypse M81-AC, işlemci, amfi, 2x3000 RMS bass mevcut elimde, fakat arabaya takmıyorum. Öyle bir noktaya geldi ki bu iş arabanın üzerine stok takılı olan malzemeleri bile sökeceğiz.
Valla benim sistemi sökmem gerekecek gibi görünüyor. Eski sahibinden kalma L port subwoofer var, görseler anında yazarlar. İşin ilginç yanı; yüksek sesle müzik dinlemenin cezası 3000 TL olmuş. Arabandaki orijinal sistemle son ses müzik açıp etrafı rahatsız etsen 3000 TL ödüyorsun; ama sonradan sistem dizip kimseye rahatsızlık vermeden kendi halimizde kullansak 21.000 TL ceza yiyoruz. Çok ilginç gerçekten.

Modifiye'ye her zaman kötü bakılmıştır. Sırf yaşlılar istiyor diye yapılıyor gençler hiç düşünülmüyor.

Modifiye'ye her zaman kötü bakılmıştır. Sırf yaşlılar istiyor diye yapılıyor gençler hiç düşünülmüyor.

Yurt dışından alışveriş yapmak yasak, her şey dünya para olmuş. Ev almak istesen herhalde bir 300 yıl çalışman gerekiyor. Hadi bir şekilde dişinden tırnağından artırıp bir araba aldın; bu sefer de gözüne hoş gelsin diye üzerine bir çizgi çektirsen anında ceza yersin. İnsana nefes aldırmıyorlar.

Gayet mantıklı. Başkasının özgürlüğünün başladığı yerde senin özgürlüğün biter.

Abi iyi güzel diyorsun da, sırf kaliteli müzik dinlemek için sistem dizen adamın suçu ne? Her ses sistemi kuran ortalığı inletmiyor sonuçta. Ben de son ses müzik dinlenmesine ve çevreye rahatsızlık verilmesine karşıyım, bu durum beni de rahatsız ediyor; ama çözüm bu olmamalı. Orijinal sistemiyle bile son ses müzik açan adam yine ortalığı ayağa kaldırır. Bence sistemin kendisine değil de, yüksek sesle dinleyip çevreye rahatsızlık vermenin cezasına odaklanılması çok daha adil olurdu bence.

Son düzenleme:
Sen kalk o kadar emek ver devlet gelsin ceza kessin. Kimseyi rahatsız etmediğin sürece sıkıntı yok ama insanımız malum bir ses duysun hemen şikayet ediyorlar.

Geçen bile evde canım sıkıldı 15 20 dakika biraz yüksek sesle müzik dinliyim kafam dağılsın dedim halbuki normalde çok fazla evde müzik dinleyen bir insan değilim, 10 dakika sonra kapıya polis geldi şikayet var diye. Apartmanda bir tane şizofren bir insanla uğraşıyoruz maalesef.