Makaleler
2
Yer
Denizli
Ekşi Sözlük'te, "utanan ayi" isimli kullanıcının, 16.09.2024 04:10 tarihinde dediği gibi;

"Bluetooth birtakım çözümler var ama o fiyat aralığında o kalitede bir şey bulunmuyor artık. Anlayan anlamayan soundbar koyuyor bilmem ne koyuyor.

Canım ses sistemlerini yeni evli Türk orta sınıfı itemine çevirdiler.".

ChatGPT bana yurt dışında bulunan Denon AVR önerdi, 300 dolar falan.
Sanırım bizde o model yok. Türkiye'de aynı markanın AVR'leri 26-27K'dan başlayıp 50K'ya falan gidiyor.

Ama daha dur bu sadece amfi gibi bir şey. Bir de bunlarla kullanabilmek için pasif hoparlörler, hoparlör kablosu, HDMI Kablosu ve subwoofer alınması gerek.

Yani o adamın da dediği gibi lüks oldular.

Benim dayım bana kullanmadığı Harman/Kardon AVR 132, 5 tane JBL hoparlör ve 1 tane JBL subwoofer verdi. Allah ondan razı olsun. Ses kalitesi süper ve alıştım.

Allah korusun, o parçalar bozulursa ne halt yiyeceğim bilmiyorum :(

Sennheiser, Onkyo, Klipsch, LG XBOOM vs vs çok güzel ses sistemleri var ama sadece maaliyet değil bir de komşu olmaması gerekiyor. :D Şahsen bu kadar yüksek yatırım yapsanız bile sesi yükseltemedikten sonra pek bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Kimseyi rahatsız etme hakkımızda olmadığı için kulaklığa mahkumuz. Belki bir ses sistemi kadar olmasada günümüz kulaklıklarıda hiç fena değiller.

JBL hoparlörler çok pahalı, özellikle Partybox'lar. Ama tabii evde apartmanda özellikle son ses dinleyemiyoruz biraz müzik açalım hemen komşu geliyor. Bende LG OK99 var deprem etkisi yaratıyor ama açamıyoruz işte.

Ama tabii evde apartmanda özellikle son ses dinleyemiyoruz biraz müzik açalım hemen komşu geliyor. Bende LG OK99 var deprem etkisi yaratıyor ama açamıyoruz işte.
Şekil A'da görüldüğü gibi katılıyorum @Silinen üye kullanıcısına. Bakın bu kadar yatırım yapmış bir ses sistemi var, fakat komşudan dolayı düşük ses'de kullanılmakta. Mesela bu tarz durumlarda kulaklık daha mantıklı.

Şekil A'da görüldüğü gibi katılıyorum @Silinen üye kullanıcısına. Bakın bu kadar yatırım yapmış bir ses sistemi var, fakat komşudan dolayı düşük Ses'de kullanılmakta. Mesela bu tarz durumlarda kulaklık daha mantıklı.

Tek katlı binada oturcan etrafında komşu olmayacak, veya villada oturcan zengin olcan o zaman istediğin kadar aç bir Allah'ın kulu gelip bir şey diyemez. :D

Denon AVR-X1400H, Dali Oberon ve Sony 4K TV'li 3.0 bir ev sinema sistemim var. Çok memnunum. Yakın zamanda 5.0 yapmayı planlıyorum. Maalesef cidden bu tür şeyler ülkede lüks. Anne babalarımız Pioneer, Sony, hep bilirdi. 80'lerde 90'larda en kralını onlar yaşadı zaten. Ama bu kültür 2010'lardan sonra öldü. Soundbar ve streaming daha popüler olunca bitti.

Ayrıca masaüstü PC'de Fosi Audio V1.0G preamfi ile Dali Zensor 1 hoparlörler kullanıyorum.

Müzik benim içim hayat.