Ellegans 1

Becerikli
Bilgisayar yük altında değilken (CPU ve GPU max %3) PSU'nun fanından çok fazla denemeyecek ama sessiz bir ortam için de fazlasıyla ses çıkartıyor.

Bu benim PSU'm da kronik mi yoksa PSU vs. sorunlu olabilir mi? Bunun sesini azaltmak için bir yol var mı? Yardımcı olursanız sevinirim, iyi geceler.

PC daha 2-3 aylık, PSU'da öyle yani herhangi bir tozlanma vs. yok.

Thermaltake View 380XL kasasının 850W 80 Plus Gold PSU'sunu kullanıyorum.

İşlemci: Ryzen 7 7800X3D.
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 F5-6000J3038F16GX2-TZ5nr DDR5 RAM.

Bilgisayar yük altında değilken (CPU ve GPU Max %3) PSU'nun fanından çok fazla denemeyecek ama sessiz bir ortam için de fazlasıyla ses çıkartıyor.

Bu benim PSU'm da kronik mi yoksa PSU vs. sorunlu olabilir mi? Bunun sesini azaltmak için bir yol var mı? Yardımcı olursanız sevinirim, iyi geceler.

PC daha 2-3 aylık, PSU'da öyle yani herhangi bir tozlanma vs. yok.

Thermaltake view 380XL kasasının 850W 80 Plus Gold PSU'sunu kullanıyorum.

İşlemci: Ryzen 7 7800X3D.
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 F5-6000J3038F16GX2-TZ5nr DDR5 RAM.

Aynı sorun bende de var ve 2 yıldır sorunsuz bır sekılde kullanıyorum, yük altındayken ses yukselıyor mu acaba bakabılır mısınız?

Şimdi test ettim evet yükseliyor FurMark yaptım bir 10 saniye sonra ses yükseldi kapattıktan 10 saniye sonra geri aynı seviyeye indi.

Video yollama şansınız var mı acaba?

şimdi test ettim evet yükseliyor furmark yaptım bir 10 saniye sonra ses yükseldi kapattıktan 10 saniye sonra geri aynı seviyeye indi

Bu attığım site üzerinden adımları takip ederek psunuzu stres testi yapabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 1 COZ.webp
    1 COZ.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 7
  • Ekran görüntüsü 2026-09-09 011407.webp
    Ekran görüntüsü 2026-09-09 011407.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 7
  • 3COZ.webp
    3COZ.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 6
  • 4 COZ.webp
    4 COZ.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 7
Video yollama şansınız var mı acaba?

Bu attığım site üzerinden adımları takip ederek psunuzu stres testi yapabilirsiniz.
occt ile daha önce psu nun değerlerini kontrol ettim bir sorun yok onlarda şuan tek sorun fan

genede yapmamı isterseniz yaparım sroun yok

occt ile daha önce psu nun değerlerini kontrol ettim bir sorun yok onlarda şuan tek sorun fan

genede yapmamı isterseniz yaparım sroun yok
Eğer şüpheniz varsa garantiye yollamanızı tavsiye ederim fakat o kadar rahatsız etmiyor ve sorun çıkarmıyorsa gerek yok. Sonuçta PSU bunlar sistem yüke bindiğinde elbette sesi artacaktır.

Eğer şüpheniz varsa garantiye yollamanızı tavsiye ederim fakat o kadar rahatsız etmiyor ve sorun çıkarmıyorsa gerek yok. Sonuçta PSU bunlar sistem yüke bindiğinde elbette sesi artacaktır.
sorun zaten sesinin artması değil pc o kadar yükteyken kendi fanlarından o duyulmuyor zaten pc yükte değilkende ses çıkardığından sormak istedim sadece

Ses tiz bir ses mi yoksa uğultu tarzında mı? Eğer tiz bir ses ise ve yükteyken olup sonrasında normale dönüyorsa Coil Whine'ye işaret.