Sesli ve sürekli %100 kullanımda çalışan HDD için ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Grimoire Weiss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 138
  • Etiketler Etiketler
    hdd

Grimoire Weiss 34

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Burdur
Dün bilgisayarı açarken Windows sürekli yükleme ekranında kaldı. Problemi tam olarak anlayamasam da HDD’den gelen ses nedeniyle bozulduğunu düşündüm. Masaüstü sistemimde aynı modelden olduğu için gidip onunla değiştirdim. Ancak HDD Sentinel üzerinden kontrol ettiğimde hiçbir sorun görünmüyordu. Yine de diskten sürekli tekrarlayan bir dönme/vınlama sesi geliyordu.

Bugün ise aynı durum diğer sağlam HDD’de de oldu. Bu sefer aklıma şu soru takıldı: Masaüstünde sorunsuz çalışan disk, neden laptopta sorun çıkarıyor?

Ne yapmam gerek?

HD Tune sectör testi yapar mısın? Bir de CrystalDiskInfo bölümünü atar mısın?

HD Tune sectör testi yapar mısın? Bir de CrystalDiskInfo bölümünü atar mısın?
İki harddiskte de aynı problemi yaptı. İkiside dolu bir şekilde masaüstü sistemimde çalışıyordu, hiçbir sıkıntı olmadan. Ben işlemciyi i7 yaptım da acaba adaptör 65W olduğu için yetmiyor mudur?

Baksanıza işlemcinin bile frekansı HDD yüzünden düşmüş fotoğrafta.

(Şuan evde değilim fotoğrafları atarım sizin için, beraber inceleriz)

İşlemcinin frekansı HDD yüzünden düşmez şu an işlemci yükte olmadığı için frekansını kısıyor.

Sanırım notebooktu değil mi cihazınız? Adaptör takılı değilken mi test yaptınız?
Adaptör takılı iken problem yaşanıyor. İşin garip kısmı da bu.

Harddisk takılı olduğu zaman bilgisayar yavaşlıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…