Sevgiliye öncelik mi yoksa dostlara sadakat mi?

creazy

Başarılı
Merhaba,

YouTube’da bir adam şunları söylemiş; bunu arkadaşımıma yolladım:

Bunu gönderdikten sonra arkadaşım bana şu cevabı verdi:

Ama ilginç olan şu ki, onun hiç kız arkadaşı yokmuş. Dolayısıyla onun da birini hayatından çıkartma durumu olmamış, yani tek taraflı bir durum söz konusu.
Bu durum, arkadaşımın ilişkilerinde nasıl öncelik verdiği ve çevresini nasıl düzenlediği konusunda önemli bir örnek oluşturuyor.

Bunları bana söyledi. Sizce bu durumda kim haklı? YouTube'daki adamın dediği mi yoksa arkadaşımın söyledikleri mi doğru? Fikirlerinizi, görüşlerinizi ve yorumlarınızı almak isterim. Saygı çerçevesinde tartışalım.

Saygılar, teşekkürler.

Sadece konu başlığını okuyarak cevap veriyorum. Bence sevgili, sevgiliden ziyade eşin. Ömrünü geçireceğin hayat arkadaşına öncelik vermek gerekir diye düşünüyorum.

Harikasınız. Yazdıklarımın hepsini okuyup cevap verir misiniz? Sizin de görüşünüzü ve fikrinizi görmek isterim. Teşekkürler.
İlk mesaj çok doğru, ülkenin genelinde böyle bir problem var.
Arkadaşının ilk paragrafına katılıyorum, doğru söze ne hacet.
2. paragrafında da haklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece konu başlığını okuyarak cevap veriyorum. Bence sevgili, sevgiliden ziyade eşin. Ömrünü geçireceğin hayat arkadaşına öncelik vermek gerekir diye düşünüyorum.
Evet, haklısınız; ama bu durum nasıl bir ilişki olduğuna bağlı. Eğer ilişki takılmalıksa öncelik verilmez. Ancak olgun olup gerçekten evleneceklerse, kandırmaca ya da oyun yoksa, birbirlerini gerçekten seviyorlarsa, değer veriyorlarsa ve saygı çerçevesinde sınırları koruyarak aşırıya kaçmayacak şekilde tabii ki de öncelik verilmesi gerekir.

Çıkar ilişkisi değilse bu durum daha da önem kazanır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili için dostunu satan insanların tamamı her zaman pişman olmuştur. Değişmez gerçek.
Hocam, neden böyle bir şey olur? Bir kızın 3-5 yıldır süren bir arkadaşlığını, yeni sevgilisinin isteği üzerine tamamen bitirmesi ve hayatındaki tüm erkekleri çıkarması çok sağlıksız bir ilişki göstergesi. Biri size 3-5 yıl boyunca değer versin, sonra yeni bir sevgili yapsın ve o sevgili tüm erkekleri hayatından çıkarmasını istesin... Kız da eski dostluğunu hiçe sayarak hiç sorgulamadan herkesi engellesin. Bu, gerçekten çok ilginç bir durum. Sizce bu kişi neden pişmanlık duyar?

Olması gereken tam ortasıdır. Seçtiğin sevgili de senin hayatındakileri çıkartmanı istiyorsa kendine iyi bir hayat arkadaşı seçememişsin demektir, dostum dediğin adam en küçük şeyde ayrıl diyorsa dostunu da iyi seçememişsindir fikrimce.
@SF26

Ester noktayı koydu.
Cansın Yiğit'im.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…